“In arta trebuie sa faci totul cu convingere” – Mariana Pachis

Mariana PachisAm cunoscut-o pe Mariana Pachis in calitate de creatoare a trofeelor ce urmau sa fie inmanate castigatoarelor galei premiilor "Femeia Anului". Am avut nevoie de doar cateva minute pentru a o descoperi, cu uimire, si in postura de scenografa, creatoare de costume, de programe de radio si televiziune si, mai nou, ca studenta la regie, acolo unde invata sa compuna imaginile picturale in cadrele filmate.

Cand are timp pentru toate acestea? "O zi nu se termina niciodata in timp real. Toate zilele sunt prelungite in nopti. De altfel, recunosc faptul ca masura mea o constituie lucrarile pe care le fac, expozitiile sau scenografiile. Cel mai mult am lucrat cinci zile si cinci nopti legate, pentru premiera spectacolului ‘Vassa Jeleznova’, de Maxim Gorki, la Teatrul National din Targu-Mures. Nu masor timpul cand vreau sa fac ceva, ci el ma masoara."

Ii face placere sa-mi povesteasca despre proiectele pe care le-a coordonat, prin urmare, discutia noastra se invarte in jurul acestor realizari de care este foarte mandra. Fie ca e vorba de un scenariu, o lucrare sau un trofeu, de fiecare data artista incearca sa aduca un aer nou, proaspat si original, reteta care pana acum nu a dat gres.

Primul spectacol care-i vine in minte cand aduc vorba despre reusite este cel cu lichid magnetic, a carui poveste scoate la iveala preocuparea fata de (surprinzator!) cifre, Mariana Pachis fiind licentiata a Academiei de Studii Economice: "Am pornit de la un studiu economic decizional despre lichidul magnetic. Ma fascinau valentele lichidului care devenea solid, dar continua sa se miste, realizand o expresie vizuala unica.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete