Importanța purificării aerului din locuință. Sfaturi și soluții recomandate

Atât aerul curat, cât și lumina naturală sunt două aspecte vitale pentru îmbunătățirea sănătății și stării de bine a individului. Probabil ați observat că în zilele cu soare vă simțiți mai productivi și eficienți decât în zilele întunecate și ploioase. În același fel, organismul dumneavoastră se simte în siguranță și plin de energie în încăperile aerisite.

Dar aerul curat din spațiile interioare nu susține doar bunăstarea oamenilor, ci ajută și la crearea unui spațiu sănătos lipsit de agenți patogeni și viruși care pot afecta sistemul imunitar. Având în vedere pandemia de COVID-19 și necesitatea purtării măștilor, aerisirea și purificarea aerului din spațiile interioare a devenit un lucru esențial pentru menținerea sănătății. Mai jos, îți vom descrie cum funcționează poluarea interioară, urmând să îți oferim și câteva sfaturi și soluții pentru purificarea aerului din propria locuință:

Importanța purificării aerului din locuință

Primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este că aerul dintr-un spațiu interior, fie că vorbim despre propria locuință, fie despre biroul în care vă desfășurați activitatea zilnică, este mult mai poluat decât cel din mediul exterior. Într-un spațiu închis între patru pereți se adună numeroase substanțe poluante care pot proveni din mai multe surse:

  • deschiderea ferestrelor pentru mai mult timp, permițând aerului poluat, prafului sau polenului să se instaleze în spațiul interior – mai ales dacă locuiți într-o zonă cu trafic intens;
  • prezența animalelor de companie și a oamenilor care generează natural substanțe precum: dioxid de carbon, toxine din transpirație, fum de țigară,  etc.

Chiar dacă aceste aspecte nu par a fi atât de importante sau de puternice încât să afecteze starea de bine a locatarilor, o să observați că în momentul în care aerul este purificat, organismul dumneavoastră se va simți mult mai relaxat, mai calm și mai plin de viață.

Un aer mai curat vă va permite să aveți mai multă energie în îndeplinirea activităților zilnice, mai ales dacă lucrați de la biroul de acasă. De obicei, aerul poluat, contaminat sau urât mirositor vă solicită plămânii, iar restul corpului trebuie să depună mai mult efort, reducându-se astfel nivelul general de energie din organism. Acest lucru vă poate face să fiți mai iritați decât de obicei, mai stresați și vă poate induce chiar o stare de tristețe generală.

Cum puteți purifica aerul din locuință?

Cea mai bună metodă de a scăpa de aerul cu microbi, bacterii și viruși din locuință, este utilizarea unui purificator de aer profesionist. Mai mult, aceste dispozitive de curățare a aerului nu elimină doar particulele contaminate din locuință, ci sunt benefice și pentru locuitorii care suferă de afecțiuni ale căilor respiratorii sau pentru cei predispuși la alergii. Totodată, dispozitivele de purificare a aerului pot elimina mirosurile neplăcute sau pe cele care stagnează pentru mai mult timp într-o încăpere, cum ar fi mirosul de tutun.

Aparatul pentru purificarea aerului funcționează pe baza unei tehnologii moderne și inovative, destinate anihilării bacteriilor și virusurilor din aer prin distrugerea membranelor celulare ale acestora.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial