Impactul pe care lectura unor cărți de dezvoltare personală îl poate avea asupra sănătății tale fizice

Sănătatea fizică ne este condiționată și influențată în mod vital de starea de sănătate psihică și de cea emoțională, lucru dovedit de o mulțime de studii din domeniul sănătății mintale. Acest efect poartă denumirea de 'somatizare' și este resimțit de majoritatea dintre noi, de unii într-o măsură mai mare, de alții într-una mai mică.

Stresul este unul dintre elementele ale cărui efecte le resimțim cel mai acut, iar unul dintre acestea este insomnia. Lectura unor carti dezvoltare personala este esențială pentru a te ajuta să îți conștientizezi propriile dureri sufletești și modul în care acestea ți-au afectat sănătatea fizică. 

Una dintre cele mai recente cărți de dezvoltare personală care vorbește despre efectele ascunse ale unei vieți psihice tensionate asupra stării de sănătate generale este volumul 'Când corpul spune NU. Costul stresului ascuns', de Gabor Maté – bestseller internațional.

Aceasta este una dintre acele cărți de dezvoltare personală scrisă pe baza unui studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice.

Publicația The Vancouver Sun caracterizează cartea lui Gabor Maté drept 'o colecție inedită de cazuri reprezentative, extrase din experiența profesională a lui Maté, precum și dintr-o bogată bibliografie medicală'.

Acest bestseller internațional semnat de renumitul psihiatru este una dintre acele cărți de dezvoltare personală care te va ajuta să conștientizezi că nu există oameni care să nu fi trecut prin episoade de stres acut, fie el provocat de fenomene exterioare, fie produs de cauze interioare. Stresul este considerat 'boala secolului XXI', care ne face pe toți să simțim în unele momente ale vieții că am ajuns la capătul puterilor, determinându-ne să luăm măsuri urgente ca să reușim să ne salvăm sănătatea fizică și mentală și să ne recăpătăm echilibrul.

De asemenea, publicația The Globe and Mail susține că aceasta este una dintre acele cărți dezvoltare personală ce 'are multe puncte forte. Atunci când observă și scrie despre suferința umană, inclusiv a sa, Maté este plin de compasiune și, de aceea, convingător'.

Iată alte două cărți semnate de Gabor Maté care te vor ajuta să conștientizezi impactul pe care starea emoțională îl are asupra sănătății și calității vieții tale:

  • Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonieri în lumea dependenței – este un volum ce te va introduce în lumea promiscuă, greu accesibilă a dependenței, care își poartă chipul cel mai hidos în suburbiile lumii, printre dependenții de droguri. Prezentându-ți această lume tulburătoare, autorul îți arată că nu este vorba despre o condiție medicală oarecare ce poate fi tratată în clinici și spitale. De la formele sale mai benigne, dependențele comportamentale, la cele maligne, care cauzează ravagii în viața intimă și socială, cât și în organismul individului, dependența este, mai degrabă, un continuum, fiecare dintre noi căzându-i pradă sub diverse forme. Dependența este rezultatul unei istorii de viață în care mediul a influențat genetica mai mult decât vrem să acceptăm ca societate.

Mitul Normalității – este un volum în care autorul își dirijează atenția către a deconstrui cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. Maté subliniază punctele comune care apar între bolile indivizilor și declinul coeziunii sociale, oferindu-ne un ghid pentru sănătate și vindecare plin de compasiune. Cartea este scrisă alături de fiul său, Daniel, fiind cea mai ambițioasă și urgentă carte a lui Maté de până acum.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial