Imobiliare: Piața în vremea pandemiei – 70% din proprietari au scăzut prețurile

Imobiliare: Piața în vremea pandemiei – 70% din proprietari au scăzut prețurile

Așa cum era de așteptat, pandemia de COVID-19 a adus schimbări pe piața de imobiliare, făcându-i pe cei mai mulți dintre proprietari să scadă prețul.

 

Conform unui studiu recent, la începutul lunii mai, în rândul proprietarilor care au imobile de vânzare (75%) și de închiriat (25%), cei mai mulți intenționau să scadă prețurile.

 

De asemenea, 75,5% dintre vânzători au declarat că urmau să primească clienți în vizită după relaxarea restricțiilor, 23% au precizat că vor face asta doar dacă se vor folosi materiale de protecție și doar 1,5% au spus că nu sunt dispuși încă să primească potențiali cumpărători.

 

Din rândul celor care au imobile de închiriat, 98% au declarat că vor primi clienți la vizionare după relaxarea condițiilor de deplasare, în vreme ce doar 2% au spus că nu; dintre proprietarii deschiși la vizionari, 88% au precizat că vor face acest lucru doar dacă se va folosi echipament de protecție.

 

Ce așteptări au

 

Conform studiului, 14% dintre proprietari se așteaptă să vândă în maximum o lună, 36% în una până la trei luni, 27% în trei până la șase luni, iar 23% în peste șase luni.

Totodată, conform studiului, 30% au declarat că nu au scăzut prețul de vânzare, în vreme ce 31% au aplicat o scădere de până la 5%.

26% și-au redus pretențiile cu 5%-10%, iar 13% cu un procent cuprins între 10%-20%, mai relevă cercetarea de piață.

Dintre cei care vor să închirieze, 21% se așteaptă să încheie o tranzacție într-o săptămâna, 41% într-o lună, 25% în una până la trei luni, iar 13% în trei luni.

Dintre proprietarii din această categorie, 30% au declarat că nu au scăzut prețul, în vreme ce 19% și-au redus așteptările cu până la 5%. Totodată, 30% se așteaptă să primească cu 5%-10% mai puțin, 16% cu 10%-20%, iar 7% cu peste 20% mai puțin decât anterior acestei perioade.

52% dintre proprietarii care vor să vândă sunt de părere că prețurile vor rămâne la fel în perioada următoare, în vreme ce 22% se așteaptă la scăderi de până la 5%.

18% sunt chiar mai pesimiști, anticipând un minus de 5%-10%. 3% se așteaptă la un declin de 10%-20%, iar restul estimează că vor avea loc scăderi de peste 20%.

 

Dintre cei care vor să închirieze, 39% cred că prețurile vor rămâne la fel în perioada următoare, 17% cred că acestea vor scădea cu până la 5%, în vreme ce 23% se așteaptă la un recul de 5%-10%.

11% anticipează un minus de 10%-20%, iar aproximativ 10% estimează că vor avea loc scăderi de peste 20%.

Vinzi singur sau cu ajutor?

În privința creșterii șanselor, 70% dintre proprietarii care vor să vândă ar fi deschiși la o colaborare cu o agenție în schimbul unui comision.

Totodată, 46% dintre respondenți consideră că vor avea nevoie de promovare plătită pentru a putea vinde mai repede, iar 54% consideră că nu.

Ca modalități de promovare, 32% dintre vânzători ar fi interesați de realizarea unor materiale video, 32% de tururi virtuale, 15% de vizionari video live, iar 21% de încheierea unui contract online.

21% au declarat că ar fi dispuși să plătească pentru realizarea unui material video, 29% pentru un tur virtual, 11% pentru realizarea unei vizionări video live, 23% pentru antecontractul online, 5% pentru echipamentul de protecție (restul nefiind dispuși să plătească pentru niciuna dintre aceste facilități).

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial