Imagini cu noua casă a Elei Crăciun. A cumpărat-o în urmă cu cinci ani, dar abia acum s-a mutat, după ce a investit zeci de mii de euro în decorarea ei
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/10/ela-craciun-casa-noua.jpg)
După ani îndelungați de așteptare și provocări, Ela Crăciun s-a mutat în sfârșit în casa visurilor sale, alături de familie și este acum gata de un nou început în noul său cămin atent planificat. Bucuria este cu atât mai mare cu cât totul s-a întâmplat chiar de ziua lui Nicholas, mezinul celebrei mămici și răsfățatul întregii familii.
Mai mult de 5 ani a așteptat Ela Crăciun să se bucure de o nouă casă făcută special pentru ea și familia sa. După sute de vizite pe șantier, un proces lung și anevoios care de multe ori a dus-o la limita răbdării, prezentatoarea tv este cât se poate de mulțumită de rezultatul final.
,,În prima noapte în noua casă m-am simțit ca la un hotel de lux, de 5 stele. M-am simțit ca în vacanță și am dormit bine, pentru că avem o lenjerie atât de bună și frumoasă, pe un pat pe care dormi atât de bine! A fost incredibil! Așteptam acest moment de 5 ani și jumătate, de când am cumpărat casa. De atunci avem dead-line-uri peste dead-line-uri care au fost încălcate. Bucuria însă a fost desăvârșită atât pentru noi, cât și pentru copii, în special pentru Nicholas, mezinul nostru sărbătorit, care acum face 5 anișori și mă bucur că s-a nimerit așa! Nicho este pur și simplu extaziat de mutare și cumva se simte special, acum că ziua lui a picat fix la momentul mutării', a declarat Ela Crăciun.
Perioada îndelungata de lucrări a atras după sine și o serie impresionantă de investiții, numai elementele de decor ajungând să însumeze cheltuieli în valoare de câteva zeci de mii de euro. Pentru fiecare element decorativ și amenajarea completă a casei sale, Ela Crăciun s-a consultat în permanență cu Diana Nicolae, arhitectul responsabil de întregul proiect, iar stilul ales pentru noul său cămin este unul modern classic style.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/10/ela-craciun-casa-noua-1.jpeg)
,,Stilul ales pentru casă este un mix între classic design și modern design. Mobilierul care definește acest stil este o combinație între mobilierul modern și clasic, iar în unele locuri mici elemente minimaliste. Am ales pentru casa mea culori deschise, pasteluri, pudrate. Este o investiție de zeci de mii de euro doar în elemente de decor, o investiție foarte mare. Înca nu am făcut un calcul exact. Avem un cont din care am realizat doar investițiile pentru casă și pentu care evităm mereu să facem un calcul, chiar și acum că ne-am mutat, de teamă că suma va fi incredibil de mare. Vom face și asta cât de curând însă', a completat Ela Crăciun.
Pentru că niciun moment mult-așteptat nu poate trece nesărbătorit, Ela Crăciun planifică și o petrecere de mutare în noua casă, la care vrea să își invite cei mai apropiați prieteni, cei care i-au fost alături în toți acești ani de amenajări și au susținut-o moral atunci când ajungea la capătul răbdării.
,,Toți prietenii râd de mine, când vine vorba despre petrecere. Având în vedere că întreaga casă este toată în alb, crem și bej, la cât de mult știu ei că țin eu la curățenie, se tem că îi voi pune să vină în costume de cosmonauți sau ca la Peleș în vizită, cu protecții speciale. Nu o să dăm o petrecere mare, însă familia și prietenii apropiați vor fi cu siguranță invitați', a adăugat Ela Crăciun amuzată.
,,Am fost foarte norocoși să o avem alături de noi pe prietena mea, Diana Nicolae, arhitecta care ne-a înțeles perfect nevoile și ne-a ajutat pas cu pas să ajungem în acest fericit moment al mutării. Grație ei avem acum casa visurilor noastre!', a concluzionat Ela Crăciun.
A apărut ediția de octombrie a revistei Avantaje
Luna octombrie, pentru Avantaje, înseamnă an de an, o nouă aniversare. O nouă bornă așezată la temelia revistei. S-au făcut 27 de borne, 27 de ani de apariții neîntrerupte. Nu e lucru mic… Înseamnă, mai presus de numărătoarea filelor, a paginilor, a tuturor edițiilor, muncă multă și dedicare, căutare asiduă de subiecte potrivite.
De ceva ani, luna octombrie este semnalul de alarmă de la nivel mondial pentru cancerul de sân. Aici, firesc, i-am dat cuvântul profesorului Blidaru, promotorul celor mai multe premiere în tratamentul de elecție al cancerului de sân din România.
Interviuri
Vlăduța Lupău este resortul care împinge o generație puțin haotică și fără repere clare, înainte, și-i oferă un sens. Simplul fapt că e plăcută, iubită, ascultată, urmărită ne umple sufletele de speranță: nu e totul pierdut, folclorul mai are o șansă, muzica de petrecere nu cade total și literalmente în derizoriu… pentru că la răstimpuri apare câte o Vlăduța într-un colț de țară, care ne amintește tuturor cât de frumos știu să petreacă românii ca să-și slăvească bucuria și să uite de necazuri.
Psiho
- Dacă cel mic nu are prieteni, cel mai probabil este o fire retrasă și introvertită. Ce e de facut dacă micuțul tău nu se împrietenește cu ceilalți copii? E ceva firesc sau e cazul sa te îngrijorezi?
- Sindromul reflectorului în relația de cuplu: se referă la situația în care, unul dintre parteneri atacă și acuză în permanență, iar celălalt este mereu un defensivă, obligat să se apere continuu.
- Bârfa. Ai întâlnit pe cineva care să nu stea niciodată la o șuetă? Greu de crezut. Mai ales că micile discuții de la colț' nu numai ca îți satisfac curiozitatea, dar îți pot aduce și beneficii neașteptate.
Sănătate
- Ne-am obișnuit să considerăm durerile de spate și fracturile (frecvente sau nu) drept semne inerente ale bătrâneții, iar medicii iau drept „discopatie” sau „spondiloză cervicală” tasările vertebrale osteoporotice, pe care le tratează cu Indometacin, Diclofenac sau alte antiinflamatorii.
- Te dor articulațiile când se schimbă vremea? O persoană „meteodependentă' se plânge de simptome fizice sau emoționale în funcție de starea vremii, prin urmare poate simți disconfort sau durere la nivelul articulațiilor sau mușchilor atunci când vremea se schimbă.
- Avortul spontan: este o afecțiune caracterizată prin pierderea a trei sau mai multe sarcini consecutive înainte de săptămâna 20 de sarcină. Poate fi o experiență devastatoare dar este important să înțelegem cauzele și să ținem cont de recomandările pentru gestionarea avortului spontan recurent.
Gastronomie
Femeia la cratiță – ce citim în cărțile de bucate. Cărțile franceze au melci, scoici și alte orătănii din mare, ale noastre mai deloc. Cele chinezești se folosesc de foc iute și scurt, din paie și gunoaie; în Europa au fost mereu păduri de pus pe foc, deci gătim la foc lent și îndelungat. Acolo unde clima e caldă, condimentele sunt necesare ca prin iuțeala lor să provoace transpirație și deci să răcorească organismul.