Imaginație și umor – Cele mai noi cărți ale Editurii Arthur

De câte ori nu v-au salvat imaginația și umorul din situații dificile? Gândiți-vă ce pot face copiii cu aceste unelte extraordinare dacă și le cultivă de mici! Și unde le pot găsi mai ușor decât în povești bine scrise, care să țină plictiseala la distanță. Imaginația și umorul sunt cuvintele-cheie ale celor mai noi cărți publicate de Editura Arthur.

Cu benzile desenate mergi la sigur

Căpitanul Chilot și Atacul Toaletelor Vorbitoare #2 (Ediția color), Dav Pilkey (cul. Jose Garibaldi, trad. Irina Georgescu, vârsta recomandată 8 ani+)

George și Harold nu mai au voie să participe la Convenția de Invenții. În plus, băieții se aleg cu detenție zilnică. Timp berechet să născocească o altă bandă ilustrată. Ce putea ieși rău de data asta? Mult rău: mai exact o armată de toalete vorbitoare care pun stăpânire pe școală. Noroc de Căpitanul Chilot și Puterea Elasticului!

Dog Man #4. Dog Man și Super Pisoiul, Dav Pilkey (cul. Jose Garibaldi, trad. Iulia Tudorie, cal. Anca Vrănescu, vârsta recomandată 8 ani+)

Dog Man este cel mai celebru polițist câine din câți există. Este atât de celebru, încât unii vor să facă un film despre el. Ce poate fi mai frumos? Doar că lucrurile o iau razna și pe platourile de filmare, și acasă la Dog Man, unde Micu Petey, pisicuța clonată, intră pe mâna maleficului Petey.

Intră în lumile fascinante ale romanelor istorice

Iarna vrăjitoarei, Katherine Arden (trad. Ruxandra Gogu-Stoichiță, vârsta recomandată 15 ani+)

După ce în Ursul și privighetoarea își descoperă puterile și în Fata din turn hălăduiește prin tărâmurile Rusiei medievale deghizată în băiat, este timpul ca Vasilisa Petrovna să poarte ultima sa bătălie. În ultimul volum al trilogiei Vasea trebuie să își aleagă cu grijă alianțele dacă vrea să spulbere forțele răului care amenință deopotrivă lumea oamenilor și lumea spiritelor.

Rezistență, Jennifer A. Nielsen (trad. Mihai-Dan Pavelescu, vârsta recomandată 15 ani+)

Chaya Lindner nu apare pe lista naziștilor. O greșeală probabil, de vreme ce părinții ei sunt trimiși în lagărul de exterminare din Cracovia, sora mai mică i-a murit, iar fratele a dispărut. Așa că Chaya nu poate să facă decât un singur lucru: să intre în rezistență, să devină curier și să-i ajute pe evreii din ghetouri.

Luptă sau distrează-te cot la cot cu eroii fantastici

Eroii Olimpului #3. Simbolul Atenei, Rick Riordan (trad. Alex Moldovan și Mariana Buruiană, vârsta recomandată 12 ani+)

Eroii Olimpului este seria care continuă aventurile din Percy Jackson şi Olimpienii. Ajunsă la al treilea volum, seria aduce împreună zei, eroi și simboluri ale mitologiei grecești și romane. Pentru a putea învinge forța zeiței Geea, eroii greci și cei romani trebuie să se unească. Dar pot face asta doar sub semnul Atenei, o povară, dar și un dar pe care Annabeth l-a primit de la mama sa.

Vama fantomă, Norton Juster (il. Jules Feiffer, trad. Virgil Stanciu, vârsta recomandată 12 ani+)

O poveste fascinantă despre cuvinte și numere. Milo primește o gheretă de vamă, prin care intră într-o lume magică. Trece prin Așteptări și ajunge în Dicţionopolis, unde află de disputa dintre Azaz Neprescurtatul și Matemagicianul și cele două fiice, Rima şi Raţiunea. Au îndrăznit să spună că numerele și cuvintele au o valoare egală, așa că au fost exilate. Va fi misiunea lui Milo să le salveze.

Krabat sau ucenicul vrăjitorului, Otfried Preussler (il. Herbert Holzing, trad. Gertrud Nicolae, vârsta recomandată 12 ani+)

Krabat are 14 ani. Trei nopți visează 11 corbi care-l cheamă la o moară. Ajuns acolo, este primit ca ucenic în ale morăritului, dar începe și inițierea în Arta Secretă. Pactul diavolesc al meșterului este descoperit însă, iar Krabat și tânăra cântăreață în corul bisericii trebuie să aleagă înțelept și să lupte fără greșeală ca să-i poată salva pe cei rămași în viață.

Escapadă în Țara Minunilor. O aventură de colorat, Good Wives and Warriors (trad. Florin Bican, vârsta recomandată 12 ani+)

Pălărierul, Iepurele Alb, Regina de Cupă și Alice însăși vă așteaptă să le dați culoare și viață în această carte de colorat plină de magie și umor.

BONUS – Transformă-ți imaginația în refugiu

Povestea lui Tracy Beaker, Jacqueline Wilson (il. Nick Sharratt, trad. Ecaterina Godeanu, vârsta recomandată 10 ani+)

Tracy Beaker și-a început jurnalul. Are 10 ani, îi plac ciocolata și popcornul, nu-i place tocănița. E un jurnal foarte intim, așa că nu se ascunde: ar vrea să fie vrăjitoare și să facă hocus-pocus. Și să stea cu mama ei. Deși asta e cam greu, că Tracy e la orfelinat de muuuult timp. Dar sigur mama ei celebră va veni în curând s-o ia. Așa e, nu?

Cărțile nu sunt numai remediu pentru plictiseală, dar și cele care ne înarmează cu imaginație și umor, ca să ne mișcăm cu încredere în lumea din jurul nostru.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial