Ilinca Tomoroveanu a murit. Marea actriță a scenei românești avea 77 de ani și era director artistic al Teatrului Național din București

a murit Ilinca Tomoroveanu

Marea actriță Ilinca Tomoroveanu a murit la vârsta de 77 de ani, după o îndelungată suferință. În ultimii ani, din cauza afecțiunii de care se suferea, Ilinca Tomoroveanu s-a retras de pe scenă, îndeplinind doar funcția de director artistic al Teatrului Național din București.

Ultimul rol interpretat a fost în 'Avalanșa', spectacol regizat de Radu Afrim, în 2010. Actrița s-a stins din viață joi, 2 mai, ăn jurul orei 19.00. Alături i-a fost până la ultima suflare soțul ei, actorul Traian Stănescu.

Ilinca Tomoroveanu a murit. Actrița era Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor

Puțini știu că Ilinca Tomoroveanu a fost nepoata lui Octavian Goga. Regretata actriță a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, promoția 1964, la clasa profesorului Costache Antoniu. În 2004, a fost distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, iar în 2012 a fost numită Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.

Ilinca Tomoroveanu și Traian Stănescu, o poveste de dragoste ca-n filme

Într-un interviu pentru www.stirilekanald.ro, actrița povestea că are o căsnicie de patru decenii, dar nu a fost vorba de o dragoste nebună de la început. Ea și soțul ei, actorul Traian Stănescu, au fost prieteni buni o perioadă îndelungată. Ulterior, și-au dat seama că nu pot trăi unul fără altul, treptat devenind dependenți unul de celălalt.

Cei doi actori au împreună un băiat și un singur nepoțel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete