Idei pentru a transforma colțurile goale și anoste dintr-o cameră

Idei pentru a transforma colțurile goale și anoste dintr-o cameră

Indiferent de dimensiunile unei case sau ale unui apartament, vei putea observa colțurile neamenajate, goale și plictisitoare. Fie că nu ai mai avut piese de mobilier potrivite pentru a le așeza acolo sau pur și simplu nu ai dat prea multă atenție acestor detalii, trebuie să știi că există soluții. Iată câteva idei care te vor ajuta să nu permiți monotoniei să se instaleze nici pe la colțuri:

Spațiu de citit

O familie pasionată de cărți trebuie să folosească temeinic fiecare colț pentru instalarea etajerelor sau a bibliotecilor. De asemenea, un colț mai retras din casă poate deveni zonă de citit. Vei avea nevoie de un corp de biblioteca, un fotoliu și un lampadar. Biblioteca trebuie să fie în apropiere pentru a avea la îndemână cât mai multe titluri, pe care să le alegi în funcție de starea pe care o ai în acel moment. De asemenea, cele mai potrivite cărți de așezat în spațiul de citit sunt cele de care nu te-ai apucat încă. Confortul pe care ți-l inspiră zona te va ajuta să găsești și motivația necesară să începi, în sfârșit, cărțile pe care ți le-ai comandat cu mult timp în urmă. Nu uita să lași mereu o pătură moale pe spătarul fotoliului sau să așezi sub acesta un covor pufos. Nimic nu îți va ridica mai mult moralul într-o zi rece de iarnă sau intr-una ploioasă.

Rafturi

Rafturi, polițe, etajere și cum vrei să le mai numești – toate acestea vor salva de la plictiseală un colț al sufrageriei. Pot fi alese în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție sau produse la comandă pentru a se integra perfect în decorul general al camerei. Pe ele poți așeza orice, de la cărți la decorațiuni. Dacă instalezi aceste rafturi lângă o canapea sau un birou, le poți folosi pentru a depozita lucrurile de care ai mereu nevoie. În acest fel, vei putea să economisești spațiu și să eviți dezordinea care se poate instala pe masa de birou sau pe o măsuță de cafea din centrul sufrageriei. Posibilitățile sunt nelimitate, iar ca să creezi o atmosferă specială, lipește câteva benzi LED pe marginile inferioare ale acestora. 

Plante

La fel ca rafturile, plantele te salvează, de cele mai multe ori, de orice situație la capitolul amenajări interioare. Un colț nedecorat, fără viață sau inspirație poate fi adus la viață cu ajutorul unei plante înalte, așezată într-un ghiveci inedit. Acelea din împletituri de paie sau cu textură de piatră naturală se potrivesc perfect într-o sufragerie sau un dormitor de casă modernă. Plantele precum cele din familia palmierilor sunt cele mai interesante si vor ajunge repede la o înălțime semnificativă. Mai multe sugestii aici

De asemenea, există specii de cactuși care cresc foarte mult, precum specia Euphorbia Trigona, dar poți folosi și clasicul Filodendron. Aceste plante nu au nevoie de îngrijiri speciale, iar, în funcție de specii, pot fi așezate și în colțurile mai slab luminate. Dacă plantele tip arbori nu sunt pe placul tău, optează pentru un suport vertical de ghivece în care să muți plantele tale preferate de dimensiuni mai mici.

Accesorii pentru animale

Dacă ai acasă o pisică și apartamentul în care locuiești este de mici dimensiuni, vei avea mereu probleme în ceea ce privește instalarea lucrurilor de care are nevoie. Un ansamblu de joacă cu formă de turn se va potrivit perfect în colțul acela pe care încerci de atâta timp să-l decorezi. Iar dacă nu ai încă o pisică, ai acum cel mai bun motiv pentru a-ți lua una. Nu doar că aceasta îți va face zilele mai frumoase, dar va reuși să aducă un strop de viață într-un colț gol și abandonat al casei.

Nu subestima influența pe care o poate avea asupra ta un decor incomplet sau anost. Colțurile sunt de multe ori ignorate, însă asigură-te că în casa ta folosești fiecare centimetru cu grijă și inspirație.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial