Iată rețeta ultra-secretă din care se obține Coca cola!

În jurul acestei băuturi s-a creat un adevărat mit: cum se face, din ce se prepară? Ce conține, cât la sută? Se spune că doar doi oameni de pe planetă cunosc rețeta originală și ea este păzită mai ceva ca un adevărat secret de stat. Așa cum se întâmplă de fiecare dată, informațiile circulă, mici detalii ies la iveală și cineva din umbră pune lucrurile cap la cap. Așa s-a întâmplat și cu formula magică a băuturii Coca-Cola. Se pare că aceasta a fost publicată într-un ziar american în anul 1979, pe vremea când nimeni nu bănuia succesul, amploarea și interesul financiar al companiei care face astăzi miliarde de dolari. Iată rețeta ultra-secretă din care se obține Coca cola!

 

Nu-i așa că și tu te-ai întrebat ce conține licoarea aceea cafenie cu gust bizar? Sigur că ai vrut să știi ce ingrediente sunt folosite și ce-i oferă băuturii gustul acela incriminat de nutriționiști că oferă dependență?! Multe voci spun că e greu să renunți la această băutură, odată ce ajungi să o bei zilnic.

Cel care a creat-o se numește John Pemberton și este un farmacist american.

John_Pemberton

Ceea ce nu se știe este că John Pemberton a vrut să creeze un medicament pe care l-a denumit “delicios, revigorant, înviorător, antrenant”. Interesant este că fontul scrisului de pe etichetă a rămas același de la apariția ei din 1886. Fontul este Spencerian atât pe sticlă, dar și în reclame.

Așadar, ia o foaie și un pix și notează:

Iată rețeta ultra-secretă din care se obține Coca Cola, băutura care a înrobit planeta: conform site-ul thisamericanlife.org, Coca Cola se obține dintr-un mix de ierburi pe care specialliștii companiei le-au denumit FORMULA 7X.

Acesta cuprinde: 226 ml de alcool, 24 ml de ulei de portocale, 36 ml de ulei de lămâie, 12 ml de nucşoară, 6 ml extract de coriandru, 12 ml extract de scorţişoară, 12 ml de ulei de portocală amară. Pe lângă acestea, se adaugă 11,1 mililitri de extract de coca, 28,3 grame de cofeină, 30 (unitate neprecizată) de zahăr, 28,3 grame de vanilie, 42,5 grame de caramel și 9,5 litri de apă.

Foto: Wikipedia, 123rf

Bianca Olteanu

Citește și:

Legătura dintre cancer și alimentație. Întâmplarea joacă un mare rol în apariția cancerului…

Banca de Lapte Matern, un proiect fără precedent, dedicat salvării vieții bebeluşilor cu probleme de sănătate

Cele mai bune alimente indicate în dietele de detoxifiere! Vara este cel mai bun anotimp pentru a le consuma

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro