Iată cum poți poți întârzia îmbătrânirea pielii

cum poți întârzia iîmbătrânirea pielii

„Tinerețe fără bătrânețe' nu se poate, dar măcar putem întârzia cât de cât îmbătrânirea. Și nici nu e deloc greu. Respectând doar patru principii, vei constata, în timp, că tinerețea și frumusețea petrec mai mult timp cu tine! Așadar, iată cum poți întârzia îmbătrânirea pielii:

  1. Hrănește-te la timp, cu nutrienții necesari.
  2. Hidratează-te corespunzător când și cu ce trebuie.
  3. Dormi suficient.
  4. Lucrează programat.

Zilnic, pielea noastră îmbătrâneşte câte puţin. Pentru a o ajuta să se menţină în formă cât mai mult timp este nevoie de antioxidanţii din fructe şi legume. Pentru asta trebuie ca zilnic să consumi fructe şi legume proaspete, crude. Cele mai bogate în antioxidanţi sunt strugurii negri, prunele, citricele, pătrunjelul verde, varza şi spanacul, sfecla roşie, afinele, murele. Fructele de pădure conţin antioxidanţi puternici care protejează organismul de efectele provocate de radicalii liberi şi de îmbătrânire. Nucile, mâncate zilnic, atât cât poţi lua într-o mână, nucile ajută la buna funcţionare a aparatului digestiv, întăresc sistemul imunitar, previn cancerul de piele, cutanat, controlează nivelul colesterolului.

Indiferent de anotimp trebuie sa consumi o cantitate constantă de apă, fiind singura care are și efect detoxifiant. Apă minerală, mai rar. Poate duce la balonare şi constipaţie. Dacă vrei să arăţi bine, evită excesele. Nimeni nu-ţi spune să nu bei un pahar de vin roşu, despre care se ştie că e bogat în antoxidanţi, la fel ca şi strugurii din care provine. Evită însă băuturile carbogazoase dulci, energizantele și cafeaua în exces. O cană de ceai e mult mai sănătoasă. Un rol deosebit de important pentru prelungirea în timp a tinereţii, frumuseţii şi sănătăţii îl are somnul, mai precis respectarea celor şapte-opt ore de somn din cele 24 de ore ale zilei. În timpul somnului se odihneşte întregul organism, ritmul respirator şi cardiac scad, se produce o relaxare musculară, temperatura organismului coboară cam cu 0,5 grade Celsius, iar funcţiile secretorii sunt mai puţin active. Cât despre muncă, un singur lucru este de spus: nu te suprasolicita!

Foto: Shutterstock

Citește și:

Celine Dion, apariție spectaculoasă la Săptămâna Modei Couture de la Paris

Costumele de baie în 2019: care sunt tendințele și pentru cine sunt ele potrivite

5 costume de baie la modă | Vară 2019

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete