Hrana uscată pentru câini: 5 avantaje pe care să le cunoști

Alimentația pe care i-o oferi câinelui tău influențează în mod direct felul în care acesta se dezvoltă de-a lungul vieții. 

Recomandat este, însă, ca după ce depășește etapa în care este pui, să îi oferi cu precădere hrana uscata caini. Aceasta este bogată în nutrienții de care animalul are nevoie și, în plus, este disponibilă pentru mai multe grupe de vârstă, pentru a-ți fi mai ușor să o alegi pe cea mai bună. Descoperă din rândurile de mai jos și principalele beneficii de care se bucură patrupedul atunci când îl hrănești cu mâncare uscată! 

Hrana uscata caini – durabilitate 

În comparație cu hrana umedă, cea uscată este mult mai durabilă. Asta înseamnă că o poți depozita cu încredere în spații uscate, ferite de razele soarelui, dar și de umiditate, nefiind nevoie să cumperi în mod frecvent un astfel de produs. Mai mult, hrana uscată nu își pierde din proprietăți și rămâne la fel de gustoasă și apetisantă chiar și după câteva săptămâni. 

Dintr-un sac de 15 kilograme de mâncare uscată îți poți hrăni câinele chiar și o lună întreagă, în funcție de vârsta pe care acesta o are. 

Simplu de măsurat și administrat 

Un alt beneficiu important, pe care este bine să-l iei în calcul este acela că hrana uscată este simplu de măsurat, dar și de administrat. Atâta timp cât știi ce greutate și ce vârstă are prietenul tău de companie, poți citi informațiile de ambalajul mâncării uscate pentru a afla cantitatea optimă aferentă fiecărei mese. În același timp, poți utiliza o paletă pentru a-ți crea o rutină și pentru a fi sigur că patrupedul primește întotdeauna exact atâta hrană de câtă are nevoie. 

Faptul că mâncarea uscată este ușor măsurabilă te ajută și atunci când pleci de acasă și îți lași prietenul necuvântător în grija cuiva. Este suficient să îi transmiți persoanei în cauză gramajul zilnic ideal, pentru ca aceasta să se ocupe de alimentația câinelui tău. 

O compoziție nutritivă stabilă

Întrucât hrana uscată este prelucrată termic, aceasta are o compoziție nutritivă mult mai stabilă decât mâncarea umedă, de exemplu. Asta înseamnă că îți poți hrăni animalul cu bobițe chiar și atunci când acesta are anumite nevoi speciale, trebuie să urmeze o dietă strictă ori suferă de diferite afecțiuni. În general, mâncarea uscată conține toți nutrienții de care câinele tău are nevoie pentru a crește armonios din toate punctele de vedere. 

Hrană împărțită pe grupe de vârste 

Citind descrierea de pe ambalajul hranei uscate vei descoperi că aceasta este împărtțită pe categorii de vârstă. De exemplu, ai la dispoziție bobițe pentru juniori care au între 2 și 12 luni, respectiv boabe pentru adulți (câini cu vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani). Pe piață există, însă, și hrană uscată pentru seniori, adică animale cu vârsta de peste 7 ani. 

O variantă economică de alimentație pentru animalul tău de companie 

Nu în ultimul rând, ia în considerare și faptul că hrana uscată este cea mai economică variantă de mâncare pe care o poți cumpăra pentru prietenul tău necuvântător. În comparație, plicurile și conservele sunt mult mai scumpe, chiar dacă sunt, de multe ori, mult mai atractive pentru câini. 

Accesează NovaFood.ro de pe orice dispozitiv conectat la Internet, iar astfel poți comanda o varietate de produse ideale pentru câini, pisici ori pentru păsări. De exemplu, online găsești cele mai bune conserve caini, dar și plicuri pentru pisici ori recompense atractive. Astfel economisești timp și bani, în timp ce prietenul tău necuvântător se bucură de o dietă echilibrată în fiecare zi! 

Date de contact: 

Email: [email protected]

Telefon: 0724239215

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial