Horoscop săptămânal: Planeta Jupiter ne aduce binele dorit!

Horoscop săptămânal: Planeta Jupiter ne aduce binele dorit!

006GAR

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne oferă horoscopul pentru perioada 4 noiembrie-10 noiembrie 2013.

Suntem în faza de creștere a Lunii din cadrul ciclului Lunar curent, începând de duminică, 3 noiembrie, când s-a format faza de Lună Nouă, la gradul 12 în semnul Scorpionului, ora României 14:53 ( despre care am vorbit în analiza de săptămâna trecută) însoțită de o eclipsă de Soare.

În cursul acestei săptămâni se produce un eveniment astral important.  Planeta Jupiter intră în mers aparent retrograd joi, 7 noiembrie, și va parcurge astfel până pe 7 martie 2014, un segment al semnului Rac cuprins între gradele 20.31 și 10.26.

Jupiter exprimă șansa providențială, protecția, dar și puterea interioară a nativului, prin caracteristicile semnului zodiacal în care se află în hartă natală. De asemenea, arată pe ce direcție se poate dezvolta din plin nativul.

În tranzit, în perioadele sale de retrogradare Jupiter ne oferă ocazia de a descoperi erorile pe care le facem cu privire la semnificațiile pe care le avem în propria temă natală. Acest lucru se realizează prin reeditarea unor situații în care noi repetăm sau nu, anumite greșeli.

Rolul acestor situații este să ne ajute să observăm eroarea, să înțelegem mecanismul care o generează și să o evităm/corectăm pe loc, sau la următoarea reluare a experienței, care se produce de regulă după revenirea planetei în mers direct.

Putem evita repetarea unei greșeli, sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influența energetică a planetei Jupiter, prin acceptarea diferențelor de opinii, prin automodelarea orgoliului, manifestarea în echilibru a spiritului justițiar, învățând astfel onestitatea și cunoașterea de sine.

Jupiter tranzitează semnul Racului în tandem cu Lilith din iunie 2013 până în martie 2014.

Astfel, tot binele pe care îl aduce influența energetică a planetei Jupiter în acel sector de viață găzduit de semnul Racului, în această perioadă, este condiționat de depășirea unor teste în legătură cu sistemul propriu de convingeri și credințe.

Vom reveni asupra conexiunii noastre cu planul divin (energetic) precum și asupra oricărei forme de îndrumare spirituală cu care ar fi potrivit să lucrăm.

Cumva, binele nostru ne va umple viața în măsura în care credem în el și-i facem loc. Cei care sunt preocupați de propria evoluție spirituală pot folosi tranzitele planetei Jupiter peste zonele importante ale astrogramei natale, pentru a-și lărgi viziunea asupra vieții și asupra procesului de evoluție în care sunt implicați și, pentru a depăși barierele care le limitează expasiunea conștiintei.

În această perioadă, se poate dezvolta, mai mult sau mai conștient, legătura cu ceea ce înțelege fiecare dintre noi ca fiind ghidarea interioară spirituală.

Tot în această săptămână, planeta Venus trece din semnul Săgetătorului în semnul Capricornului, pe care îl tranzitează până pe 5 martie 2014. În acest interval de timp, planeta Venus va avea și o perioadă de mers aparent retrograd, între 23 decembrie 2013 și 1 februarie 2014.

Energia planetei Venus preia caracteristicile zodiei tranzitate, iar de data aceasta ne stimulează tendinţa către controlul sentimentelor, precum și către nevoia de liniște și de rafinament.

Se poate să căutăm securitatea emoțională prin stabilitate materială. Este posibil ca unii dintre noi să se învăluie cu un aer de însingurare, iar atitudinea noastră să devină mai rezervată.

Afectivitatea noastră se orientează către viața domestica și simțim o nevoie mai mare de a ne manifesta sincer, cu o loialitate discretă și cu responsabilitate personală accentuată.

Este important să nu atingem extremele acestor influențe energetice și să nu ne retragem complet din peisajul social. Acum poate să apăra tendința reprimării afecțiunii, mai ales dacă ne lăsăm dominați de mândrie, iar astfel să ajungem în zona melancoliei, în care este potrivit să nu stăm. De asemenea, acum putem restabili armonia interioară, prin dezvoltarea încrederii în sine, dar și în ceilalți.

Ești interesat de planete? Află curiozități despre planeta roșie – Marte, Venus (denumită Steaua Ciobanului, micuța Pluto, Mercur sau inelele lui Saturn!

Schimbarea regimului vibrational al planetei Venus se realizează pe fondul colaborării constructive cu planeta Neptun, octava sa superioară, precum și cu Mercur, aflat pe ultimele grade de retrogradare.

Această influență energetică ne ajută să realizăm o înțelegere emoțională mai profundă a experiențelor de viață, să ne descifrăm și să ne înțelegem nevoile afective, ale noastre și ale altora.

Este ultima săptămâna de mers aparent retrograd al planetei Mercur care, începând de luni, 11 noiembrie, își reia mersul direct în semnul Scorpionului. Această schimbare se produce pe fondul primului pătrar (cuadratura Soare – Luna pe fază de creștere a Lunii) astfel că finalul săptămânii poate să fie mai tensionat pentru unii dintre noi.

Dacă depășim faza provocatoare a evenimentelor, putem observa lucruri interesante care să ne fie de folos în continuare, după ce Mercur își va relua mersul direct.

Astrolog: Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/ 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Horoscop saptamanal