Horoscop: O săptămână a progresului spiritual

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne oferă horoscopul pentru săptămâna 21-27 octombrie 2013.

239LLE

Am intrat în faza de descreștere a Lunii din cadrul ciclului Lunar curent, care a început după faza de Luna Plină în semnul Berbecului, care s-a format sâmbătă, 19 octombrie, la ora României 02:49, cu Soarele la gradul 26 în semnul Balanței și Luna în semnul Berbecului.

Urmează o perioadă în care putem concretiza, putem materializa, dar este necesară o deschidere maximă a minții, o exprimare de sine care să depășească barierele și agresivitatea în comunicare.

Evenimentele ne propulsează înainte prin situațiile care se derulează sub ochii noștri și influențele astrale ne activează puterea de a depăși limitele care ne țin pe loc.

Noi alegem dacă observăm și folosim curgerea lucrurilor, sau dacă ne luptăm cu ele.  Începem săptămâna cu intrarea planetei Mercur în mers aparent retrograd.

Planeta Mercur are trei perioade de retrogradare pe parcursul unui an. Ceea ce este interesant de urmărit este faptul că anul acesta toate cele trei perioade s-au derulat pe tranzite ale planetei Mercur în semnele de apă.  (24.02-18.03; 27.06-21.07; acum : 22.10-11.11)

Fiecare din aceste perioade au fost marcate de evenimente astrale deosebite, pe care le-am analizat la momentele respective și care, ne-au solicitat printr-un efort de schimbare a modului de a gândi, de a analiza și de a prioritiza scopurile noastre. Iar cel mai important lucru ar putea fi schimbarea modului de a lua decizii, raportându-ne în primul rând la convingerile noastre și eliberându-ne de așteptările celorlalți.

De data aceasta planeta Mercur construiește un trigon cu planeta Jupiter, poziție din care intră în mers aparent retrograd, reconstruind același aspect la sfârșitul lunii noiembrie, după ce își va relua mersul direct ( 11 noiembrie ) și când Jupiter se va afla în mers aparent retrograd ( începând cu 8 noiembrie ).

În această perioadă, între cele două momente de conjuncție ale celor două planete, putem face progrese importante în orice activitate de studiu pentru că mintea noastră va căuta să înțeleagă mai mult și vom putea conștientiza și depăși eventuale limitări mentale.

Este posibil să ne confruntăm cu momente de analiză mai ales a unor decizii și eventual să revenim asupra motivațiilor noastre, sau asupra condițiilor de derulare a experiențelor.

Miercuri, 23 octombrie, Soarele intră în semnul Scorpionului pe care-l va parcurge până pe 22 noiembrie.

Acest moment simbolizează apogeul toamnei. În natură plantele intră într-un proces de autodistrugere în vederea regenerării primăvara, când supraviețuirea naturii se realizează prin sămânța.

În mod similar, pentru natura umană acest moment reprezintă intrarea într-o perioadă de reflexie profundă cu scopul autotransformării și autoregenerarii.

Pe durata acestui tranzit, ne-am putea redescoperi puterea interioară de regenerare fizică și psihică. Este posibil să existe o predispoziție către o mai mare îndrăzneală, dar cu asumarea riscurilor cu o prudență bine motivată și calculată.

De asemenea, se poate accentua dorința de a învinge și apare și puterea de a reuși, dar tendința va fi de acceptare a oricărui preț, ceea ce nu este sănătos întotdeauna.

Energia și atenția noastră se orientează spre descifrarea profunzimilor sufletului omenesc, fie că este vorba de noi înșine, fie de cei cu care interacționăm.

Este posibil să observăm procese de transformare majoră, fundamentală, la toate nivelele, acestea derulandu-se în funcție de motivația existentă, dar în sensul regenerării unei situații, sau a unei structuri.

Este perioada din an în care, mai mult sau mai puțin conștient, simțim nevoia de a pătrunde și de a descifra misterul, din noi sau din jurul nostru, de a ne înțelege și de a ne urma instinctul.

Ar fi potrivit să fim atenți la manifestarea dinamismului care este posibil să ne caracterizeze în această perioadă, pentru a nu deveni prea combativi și posesivi.

Să dirijăm energia și curajul în scopuri constructive, chiar dacă tendința este de a demola orice și oricum.

Acum putem modela dorința emoțională intensă, transformând-o într-o forță interioară stabilizatoare.

Să ne folosim înțelept sensibilitatea interioară și intuiția accentuată acum, pentru a percepe adevăratul înțeles al lucrurilor.

Cei care au o preocupare pentru propria evoluție spirituală pot folosi conștient acest interval de timp al tranzitului Soarelui, prin semnul Scorpionului pentru a-și dezvolta abilitatea de a lucra cu energiile fundamentale, creatoare și regeneratoare ale Universului.

Este posibil ca prin situațiile pe care le vom traversa, să învățam să ne depășim limitele, prestabilite tot de noi înșine și să renastem din propria cenușă.

Soarele trece granița dintre semnele zodiacale construind un trigon cu planeta Neptun, astfel că această săptămâna poate fi foarte inspirată. Puterea noastră creativă crește și este posibil să realizăm schimbări la un nivel foarte subtil, dar care să ne dea forța să acționăm concret, susținuți fiind de întreg contextul astral.

Din punct de vedere al fazelor Lunii, traversăm câteva zile care ar putea fi potrivite pentru autoanaliză și echilibrare energetic.

Mijlocul săptămânii poate să fie un moment de concretizare, în care se poate manifesta o influența favorabilă a subconștientului în activitatea curentă.

Duminică ne întâlnim cu momentul celui de al doilea pătrar (cuadratură Soare-Lună) astfel că pot ieși la suprafața acele detalii pe care nu le-am potrivit la locul lor și care ne solicită un efort de înțelegere și adaptare la situațiile traversate.

Astrolog: Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Horoscop saptamanal