Hidratarea adecvată este esențială pentru buna funcționare a organismului

Hidratarea este vitală pentru menținerea in parametri optimi a funcţiilor de bază ale organismului. Reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, buna funcţionare a celulei nervoase, realizarea digestiei, toate acestea au legatura cu aportul de lichide.

Când suntem bine hidrataţi, neuronii sunt alimentaţi cu nutrienţi şi sânge oxigenat. In schimb, eshidratarea uşoară poate afecta capacitatea de concentrare, abilităţile de prelucrare a informaţiei şi memoria de scurtă durată.

De asemenea, menţinerea unui volum adecvat al fluidelor in organism este esenţială pentru reglarea tensiunii arteriale.

Un rol important îl are hidratarea şi în digestia alimentelor si absorbţia nutrieţilor din tractul digestiv. Hidratarea insuficientă va încetini procesul digestiv, iar deshidratarea cronica poate duce la constipaţie.

Un aport adecvat de lichide este esential pentru a asigura funcţionarea rinichilor, contribuind la eliminarea toxinelor prin urină.

In plus, apa acționează ca un lubrifiant pentru muşchi şi articulaţii, mijlocind formarea lichidului articular şi conservand activitatea normala a muşchilor.

Cum cel mai mare eveniment internațional de fitness al anului, Conventia Internationala de Fitness “Fit for Future”, se apropie, l-am intrebat pe unul dintre instructorii de top prezenti la Conventie, ce rol joaca hidratarea in rutina unui participant la un eveniment de o asemenea anvergura.

“Hidratarea este, as putea spune, cel mai important element, pe parcursul unui antrenament de fitness.
O cantitate suficienta de apa plata este necesar a fi ingerata pentru a preveni deshidratarea, care poate surveni în urma transpiratiei intense. Daca vrei sa afli de câtă apă ai nevoie în timpul antrenamentului, cântărește-te înainte şi după antrenament. Cantarul ar trebui să arate aproximativ aceeaşi greutate. O diferenţă de peste un kilogram în minus la cântar, indica un deficit semnificativ de apa.”, spune Iulian Panait, instructor World Class si Master Trainer Fit for Future.

Însă participantii la Conventia Internationala de Fitness, din 19-20 noiembrie, nu trebuie sa isi faca griji in aceasta privinta. Pe tot parcursul evenimentului, hidratarea va fi asigurata de Zizin.
Apa minerală naturală Zizin susține performanțele sportive. Microbiologic pură la sursă și cu conținut optim de minerale, apa minerală naturală Zizin este potrivită pentru consumul zilnic al întregii familii. Fie că te afli la antrenamente, la o tură cu bicicleta, la birou sau te joci cu copiii acasă, apa minerală naturală Zizin îți oferă sortimentație diferită și o gamă variată de ambalaj, potrivită tuturor nevoilor de consum.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial