Harry Styles, marele câștigător la Brit Awards 2023. Iată cui a dedicat premiile

Brit Awards au fost multe de-a lungul celor 46 de ani de existență, dar nu au fost niciodată la fel de spectaculoase ca cele din acest weekend.

Ediția din 2023 s-a mutat sâmbătă seara în căutarea unei creșteri a audiențelor (acest interval atrage în mod tradițional cea mai mare audiență din săptămâna televizată din Marea Britanie, în timp ce anul trecut ceremonia a atras doar 2,7 milioane de telespectatori în mijlocul săptămânii), deși pare probabil că majoritatea grupului demografic țintă ar fi în oraș.

Harry Styles a fost marele câștigător al serii. El are experiență anterioară în calitate de domn “Saturday Night”, bineînțeles, fiind adus în atenția publicului ca membru al trupei One Direction, chiar în acest loc, ca și concurent la “X Factor”. Trupa s-a clasat de fapt pe locul trei în acel concurs, dar Styles a fost câștigătorul incontestabil al serii, deschizând spectacolul cu o piesă exuberantă, deși simplă, „As It Was” și continuând să câștige patru premii.

Pop/R&B Act, Song of the Year, Artist of the Year și Mastercard Album of the Year, toate pentru albumul “Harry’s House”, premiat cu Grammy, l-au readus pe scenă pentru discursuri pline mai degrabă de recunoștință decât de atitudine, deși a abordat cel puțin marea controversă de dinaintea spectacolului privind lista scurtă exclusiv masculină pentru Artistul anului, după ce anul trecut au fost eliminate categoriile de gen.

„Sunt foarte conștient de privilegiul meu aici, în această seară. Așa că acest lucru este pentru Rina (Sawayama), Charli (XCX), Florence (+ the Machine), Mabel și Becky (Hill)”, a spus el, făcând referire doar la unele dintre artistele femei trecute cu vederea de votanții Academiei, în aplauze călduroase, scrie Variety.

Dar această ediție Brit Awards a oferit și o alternativă. Pentru că ceilalți mari câștigători au fost Wet Leg – genul de rockeri indie excentrici care au dominat acest eveniment în perioada de glorie a anilor ’90, dar care abia dacă mai au loc în zilele noastre. Spectacolul lor a devenit “Midsommar” în momentul în care au trecut în viteză prin “Chaise Longue” – un cântec indie rock rar care poate concura cu hiturile pop în propriile condiții – însoțiți de un vârtej de dansatori folk și de oameni îmbrăcați în creaturi din pădure. Iar cele două discursuri de acceptare a premiilor, pentru câștigarea Grupului Anului și a celui mai bun artist nou, au fost la fel de atrăgătoare.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete