Handmade pentru casa ta!
Oferă-le celor dragi cadouri care să spună poveşti create chiar de tine.
SURPRIZE CU NUME!
Ai nevoie de… ✶ textile colorate, foarfece, bolduri, panglici, maşina de cusut şi aţe ✶
PRIMUL PAS – creează pe computer modelul de literă dorit (font, dimensiune, grosime), apoi printează şi decupează fiecare literă.
ALEGE o bucată de material textil mai mare, în care să „îmbraci fiecare literă, apoi fixează cu bolduri şi începe să decupezi materialul după forma literei, obţinând, la final, două bucăţi de material suprapuse.
COASE cele două textile suprapuse şi repetă procedeul pentru fiecare literă.
DECUPEAZĂ forme triunghiulare egale din restul de materiale şi suprapune-le, două câte două.
LA FINAL, după ce ai terminat de realizat literele şi triunghiurile ornamentale, prinde-le pe toate pe o panglică, centrând numele între triunghiuri. Numele ar trebui să fie cusut în faţa panglicii, iar triunghiurile, în spate.
Pont: Dacă în cazul materialelor textile ai folosit şi culori pastelate, în cazul panglicii alege culori tari.
PUZZLE DE INIMI
Ai nevoie de.. ✶ foarfece, carton, lipici, piesele unui puzzle ✶ fundiţe;
Nu ştii ce să faci cu piesele de puzzle, după ce ai rezolvat jocul, dar nu mai ai loc de depozitare? Le transformi în inimi, bineînţeles! Întâi, decupează o formă de inimă, din carton.
Pe conturul inimii – acesta trebuie să fie suficient de gros, încât sa susţină greutatea pieselor – începe să lipeşti piesele, una câte una, având grija să acoperi cât mai mult din conturul de carton. Odată ce ai terminat, ia-o de la capat cu un alt şir de piese suprapuse.
Pentru mai multă stabilitate, lipeşte piese şi pe partea din spate a bucăţii de carton. Lasă să se usuce, apoi prinde o fundă din panglică.
Inimile puzzle sunt un obiect ornamental simplu şi gingaş, pe gustul tuturor.
Creează inimi, dar şi alte forme de diferite dimensiuni, pentru un aranjament original, care să surprindă!
IATĂ CUM SUGEREZI TRECEREA TIMPULUI
Sfatul specialistului
Andra Badea, specialistă în recondiţionarea şi pictarea mobilei, îţi arată paşii de bază.
1.Îndepărtează lacul şi vopseaua originală cu un decapant şi o spatulă; Foloseşte smirghel pentru a obţine o suprafaţă netedă şi curată. Aplică un grund alb pe bază de acrilic în două straturi.
După uscare, vopseşte măsura într-o culoare cu efect antichizat: tonuri aurii, terracotta şi verzui.
2. Aplică cel de-al doilea strat într-o nuanţă contrastantă, alb sau crem, apoi un lac cu efect de crapare. În 10 minute stratul de la suprafaţă se va crăpa, ieşind la iveală culoarea de dedesubt.
3.Protejează-ţi opera cu un lac pe bază de apă, întins în două straturi. Mai multe detalii despre pictura pe mobilier, găseşti pe www.avantaje.ro
Pentru un plus de efect, aplică la colţurile mesei şi pe picioare o vopsea cu efect antichizant în nuanţa vopselei de dedesubt.
Pe www.facebook.com/Cuteoshenii găseşti modelele de mobilier create de Andra Badea şi detaliile privind posibilitatea de comandă, pentru a avea şi tu un mobilier personalizat.!
Artistul lunii! Cristina Mihaela Rădulescu este artist vizual şi face parte din echipa de traineri ai Creative Arts de peste doi ani.
Cursul de restyling de mobilier
La Creative Arts suntem de părere că „nimic nu se aruncă, totul se re-crează. Mergând pe principiul reciclarii creative, ne-am gândit să le împărtăşim şi altora micile secrete care stau la baza transformarii mobilierului.
Recondiţionarea
Cu toţii avem obiecte de care ne despărţim cu greu, pentru că au o încărcătură emoţională puternică (balansoarul de la bunica, comoda de la mama, raftul pe care stăteau cărţile copilăriei), dar care au un aspect deteriorat. Ce poate fi mai frumos decât să recondiţionezi un astfel de obiect?
Artele plastice, pentru tine
Reprezintă modul prin care pot să exprim cel mai bine tot ce am de spus. Eu sper ca toată lumea are, la sfârşitul zilei, satisfacţia unui lucru bine făcut. În cazul meu, mă bucur să închei fiecare zi cu un lucru bine făcut şi frumos, pe deasupra. Iar dacă pot să ajut şi alţi oameni să facă şi ei un lucru frumos, mă simt fericită şi împlinită social.
Informaţii despre cursuri pe www.creativearts.ro