“Hai, Turcescu!”

Cam asa ar trebui sa strige cei care urmaresc emisiunea "100%", de la Realitatea TV. Realizatorul ei marturiseste ca aplica o "strategie demna de un antrenor de fotbal" si spera ca telespectatorii se bucura si il sustin atunci cand el pune intrebarea pe care ei doresc s-o auda de atata vreme.

Am incercat si eu sa pun intrebarea la care se gandesc telespectatorii in ultimele sase luni, de la primele editii ale acestui talk show si pana astazi, cand numele realizatorului a devenit cunoscut si recunoscut de catre amatorii de televiziune: "Cine esti dumneata, domnule Robert Turcescu?". M-a primit in sediul Realitatii TV, preocupat si grabit, cum ii sade bine unui jurnalist care are trei servicii in paralel si alearga sa-si ia fetita de la gradinita. "Copilul meu si muzica reprezinta un capitol foarte important din viata – in planuri diferite, fireste – si un punct de echilibru pentru mine." Robert Turcescu s-a nascut la Pitesti, pe 3 mai 1975. Desi a fost un elev studios, din perioada liceului nu-si aminteste cu placere decat despre formatia rock din care facea parte. Vi se pare ca aerul lui serios nu se potriveste cu atmosfera unui concert rock? "Muzica rock e o chestiune foarte serioasa!", spune el. "Sa stai ore intregi intr-o sala de repetitii compunand, cantand, repetand…

Asta inseamna rigoare, punctualitate. Inveti sa traiesti in comunitate, sa dormi in autocar si pe mese, la festivaluri. Nu era o chestiune facuta dupa ureche. Cand spui rock te gandesti la vodca, tigari, fete, plete s.a.m.d. Dar noi voiam sa facem performanta si intr-un fel am si reusit. La vremea aceea, am semnat un contract cu singura casa de discuri de la noi, Electrecord, am scos un disc, am avut turnee, aparitii in concerte. La limita, muzica este o chestiune foarte serioasa. Numai cei care canta live stiu ce inseamna asta. Formatia se numea Kapela si a stat in luminile rampei pana in 1996, cand membrii ei au pornit sa-si construiasca o cariera – in cazul lui Robert, jurnalismul. Ar fi trebuit sa dea la ASE – conform traditiei de familie ("toti din familia mea sunt economisti"), dar el era deja un rebel si a dat la Scoala Superioara de Jurnalism: "M-a incantat posibilitatea de a interactiona cu oameni care aveau ceva de spus la vremea respectiva. Au fost profesori buni, intalniri memorabile".

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete-Personalitati