Succesul a venit peste noapte

De trupa Slang nu auzise nimeni pana au aparut pe scena Festivalului de la Brasov unde au castigat Premiul I, cronici elogioase si aplauzele publicului.

De fapt, cei sase membri ai trupei Slang nu s-au asteptat la nici un premiu. Se cunosc de foarte putin timp, lucreaza impreuna de si mai putin, iar asteptarile lor de la Festivalul Cerbul de Aur se indreptau catre un loc trei, in cea mai optimista varianta.
Cand s-a ocupat si acesta, timp de cateva minute, cei de la Slang si-au pierdut orice speranta.
Au fost chemati pe scena sa isi ridice premiul I si erau muti de uimire – la propriu, pentru ca nu-si luasera cu ei nici un instrument. Asa ca Luiza, solista formatiei, a salvat situatia cu vocea ei frumoasa, cantand, fara acompaniament, in aplauzele colegilor si ale publicului.

Luiza Zan a implinit 24 de ani si canta de la patru ani, cand a participat pentru prima data la un festival de muzica pentru copii. S-a nascut la Tulcea, a urmat Scoala de muzica din Piatra Neamt, a terminat Conservatorul (canto clasic, cu profesoara Maria Jana Stoia) la Iasi, iar acum locuieste in Bucuresti, unde lucreaza impreuna cu trupa.
La Iasi, a sustinut un recital de muzica clasica pe scena Filarmonicii si alte cateva in foaierul Operei. La Brasov, a participat la un concurs prezidat de Mariana Nicolesco. Luiza canta si la pian, dar jazzul e pasiunea ei. Din anul 2000, a inceput sa cante jazz si de-atunci a particpat la "toate festivalurile si concursurile posibile".

La Festivalul de la Montreux (Elvetia), anul trecut, a obtinut Premiul special al juriului, iar anul acesta – premiul II. Licenta (in muzica de lied si opera) i-a "ocupat" un an, iar pregatirea pentru Montreux – inca cel putin o luna. "Am muncit foarte mult", spune ea, "dar a meritat. Am avut si avantajul ca in juriu erau doua cantarete de jazz care mergeau pe acelasi stil ca si mine: clasic, greu, jazz american". Luiza scrie versuri pentru muzica si este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, sectiunea textieri. Cu trupa Slang, s-a intalnit pentru prima data cu o luna inainte de preselectia pentru Festivalul de la Brasov.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete-Personalitati