Ghidul începătorului care își dorește propria spălătorie auto self service – tot ce trebuie să știi

Spălătoriile auto de tip self service sunt din ce în ce mai populare în România. Dacă îți place principiul după care funcționează și ești dispus să pornești pe drumul antreprenoriatului cu o astfel de afacere, atunci ai nimerit unde trebuie. În cadrul acestui articol îți spunem tot ce trebuie să știi despre o spălătorie auto self service, ÎNAINTE de a deschide una!

La cât se ridică investiția într-o spălătorie auto self service?

Înainte de a vorbi despre câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a te declara proprietarul unei spălătorii auto self service, trebuie să discutăm despre cum pornești această afacere. Vrei să deschizi o spălătorie auto self service de la zero, sub brand propriu, sau optezi pentru achiziția uneia în sistem de franciză?

Cei mai mulți dintre români, cei care au văzut într-o spalatorie auto self service o afacere profitabilă, asemenea ție, optează pentru achiziția în sistem de franciză. De ce? Pentru că merg la sigur: cumpără o idee deja testată, cu toate echipamentele necesare deja gândite și implementate.

Dacă tu vrei să alegi sistemul de franciză, trebuie să știi despre ce costuri este vorba. Atenție! Sumele enunțate în rândurile ce urmează sunt pur informative! Fiecare firmă ce lucrează în sistem de franciză are propriile tarife despre care vei afla atunci când ceri o ofertă.

Așadar, taxa de franciză pentru o spălătorie auto self service se învârte în jurul sumei de 5.000 de euro. Va trebui să deții un teren pe care să fie construită spălătoria auto. El trebuie să aibă o suprafață de minim 500 mp în medie. De asemenea, ai nevoie de o societate pentru ca lucrurile să se desfășoare 100% legal. 

Vei avea nevoie și de bani pentru a achiziționa boxele spălătoriei auto self service. Se recomandă să începi cu minim două boxe. Pentru o boxă va fi nevoie să scoți din buzunar în jur de 20.000 euro. 

În cât timp îți scoți investiția într-o spălătorie auto self service?

Depinde foarte mult de unde este amplasată spălătoria. Dacă vrei ca investiția să se amortizeze în cel mai scurt timp, ideal ar fi să ai spălătoria auto self service într-o zonă centrală. Dacă dispui și de exclusivitate teritorială, cu atât mai bine pentru viitorul business-ului tău.

Dacă lucrurile merg ca pe roate, îți poți scoate investiția în 12-24 de luni. După cum am mai spus, depinde de deschiderea pe care o ai către clienți. 

Atenție! Nu te gândi să achiziționezi din start un număr mare de boxe dacă nu știi ce număr de clienți, cu aproximație, vei avea. Poate că două boxe sunt suficiente pentru tine la început. Dacă e vorba de prea multe boxe ce stau de cele mai multe ori goale, atunci s-ar putea să nu-ți scoți prea curând investiția.

Principalele avantaje ale spălătoriilor auto self service pe care trebuie să le cunoști

Ca viitor proprietar de spălătorie auto self service, trebuie să cunoști extrem de bine avantajele acesteia. În mare parte cu siguranță știi despre ce e vorba, însă e bine să punem totul la punct. Așadar, despre o spălătorie auto self service trebuie să știi că:

  • te scutește de grija angajaților. Funcționează de una singură, la orice oră din zi și din noapte. Singura ta intervenție este cea în care o realimentezi cu toate consumabilele necesare;
  • poate fi extrem de economă. Există spălătorii auto self service prevăzute cu sisteme de colectare a apei, ceea ce înseamnă că vei plăti mai puțin pe apa consumată;
  • faci profit încă de la primul client. Plățile se fac înainte de prestarea serviciului, deci vei începe să strângi profit încă de la primul client al spălătoriei auto self service;
  • funcționează la orice oră din zi și din noapte. Asta înseamnă că poți face bani oricând, clienții se pot folosi de serviciile spălătoriei oricând dispun de timp. Tu nu trebuie să faci nimic în acest sens, căci prezența ta nu este necesară.

Acestea sunt poate cele mai importante avantaje pe care le prezintă o spălătorie auto self service. Este o afacere de viitor, iar faptul că poate fi a ta printr-un sistem de franciză este de-a dreptul uimitor. Ce mai aștepți? Dă start chiar astăzi primului tău business!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial