Ghid cadouri 2023: daruri ce trebuie evitate

Sursa foto: www.finebar.ro 

Crăciunul, Paștele și zilele de naștere ar trebui să fie o sărbătoare la care să se adune întreaga familie, pentru a se bucura de atmosferă și a depăna amintiri. Din păcate, agitația, monotonia și stresul de zi cu zi au transformat aceste sărbători în instrumente deștepte de marketing și consumerism, unde fiecare dintre noi aleargă să găsească cele mai potrivite daruri.

Totuși, cu aceste ocazii, ar fi bine să ne concentrăm pe momente, experiențe și lucrurile care au cu adevărat însemnătate pentru tine și cei dragi. Iar când vine vorba de cadouri, ideal ar fi să oferim daruri utile și din suflet, care să aibă însemnătate pentru cei dragi.

Iată câteva greșeli ce trebuie evitate în alegerea cadourilor pentru cei dragi:

În primul rând, cadourile trebuie să fie despre ceilalți, nu despre tine

Cu alte cuvinte, atunci când mergi în căutare de cadouri trebuie să ai în minte ca acestea nu sunt personale, deci nu trebuie să îți impui propriile gusturi, dorințe sau păreri, pentru că nu va fi pe placul celui care îl va primi.

Cadoul, între stereotip și iz personal

Este mult mai ușor să te gândești la obișnuințe sau necesitate atunci când faci un cadou. Dar asta nu face altceva decât să creeze senzația obligativității de a cumpăra un cadou pentru cineva. Renunța la cadourile comune, care nu trezesc nicio emoție, ba chiar vor fi puse deoparte și chiar oferite mai departe, fără ca persoanele să își aducă aminte de la cine l-au primit.

Ca sa eviți aceste greșeli, iată ce trebuie să ai în vedere:

  • oferă cadouri sub formă de concept – care să inspire la relaxare, distracție, tehnologie, pasiuni;
  • pune-ți întrebarea: Este posibil să mai primească acest cadou și de la altcineva?';
  • întreabă-te dacă darul ales va fi cu adevărat util; dacă nu e, poate sa îl schimbe cu altceva?
  • întreabă-te dacă este suficient de memorabil astfel încât să își amintească de la cine l-a primit și să îi aducă bucurie, chiar și peste ceva timp.

Alegerea cadourilor pentru familie – sfaturi utile

În cazul familiei, lucrurile se complică puțin. Fiecare merită un cadou special, de aceea este important să ai în vedere următoarele aspecte:

Ține cont de gustul persoanei care îl va primi

Cu alte cuvinte, bazează-te pe spiritul tău de observație și pe empatie. Spre exemplu, dacă persoana poartă o cravată sau o broșă ostentativă, cu siguranța o vei face fericită cu acest tip de cadou. Prin urmare, pornind de la gusturile și preferințele specifice fiecărei persoane în parte poți găsi darul potrivit. 

Alege cadoul potrivit vârstei

Varsta joacă un rol important în alegerea cadoului perfect. Drept urmare, o sesiune la spa este potrivită pentru persoanele trecute de 40 de ani, spre deosebire de bungee jumping, care îi va crea anxietate și atacuri de panică. La fel și cu băuturile alcoolice, cum este rom Diplomatico de la Finebar. Nu uita că o băutură de calitate va fi mult mai apreciată, mai ales dacă alegi să le cumperi de la un magazin bauturi alcoolice originale.

Preferințele primează

Să întrebi pe cineva ce-și dorește poate fi o soluție salvatoare, mai ales când sunt atâtea opțiuni de cadouri și te simți copleșit. Dar pentru a deveni cu adevărat un cadou neașteptat, mai bine bazează-te pe observație, fii atent la nevoile, preferințele și dorințele fiecăruia, inclusiv apelând și complotând cu cei dragi, pentru a afla mai multe despre dorințele lor.

Alege un cadou în funcție de relația pe care o ai cu persoana respectivă

Relația pe care o ai cu persoana respectivă este cea mai relevantă în alegerea unui cadou. Altfel spus, este nepotrivit ca unei persoane apropiate să îi oferi cadou o decorațiune pentru casa, iar uneia cu care ești doar cunostinta un dar de câteva sute de lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial