Gestul inedit pe care îl vor face câștigătorii Eurovision, Kalush Orchestra: „Plănuim să scoatem”

În weekendul care tocmai s-a terminat a avut loc finala Eurovision 2022, iar marii câștigători au fost reprezentanții Ucrainei, Kalush Orchestra. Aceștia au făcut o declarație inedită imediat după ce au primit trofeul.

Kalush Orchestra a dezvăluit că vor scoate la licitație trofeul Eurovision, iar banii îi vor dona unei fundații care ajută militarii din Ucraina.

„Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii, şi mai mulţi vor să doneze. Iar gestul nostru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei', a explicat liderul trupei, Oleh Psiuk, scrie agenția Ukrinform, citat de redactia.ro.

Scandal la Eurovision

România a intrat anul acesta în finala Eurovision, însă nu a reușit să ocupe decât locul 18. Imediat după concurs s-a iscat un scandal pe tema voturilor. Cei de la TVR susțin că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei. Înainte de anunțarea votului, EBU a scos din concurs juriile a 6 țări, pe motiv de modele de vot neregulate', fără însă să nominalizeze țările, scrie Știrile TVR. Când a venit momentul anunțului votului din partea României, reprezentanta țării noastre Eda Marcus nu a mai apărut pe ecran, iar anunțul a fost făcut de un reprezentant Eurovision aflat la Torino.

„Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei’, scrie în comunicatul TVR.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete