Gestul acestei mame îți rupe inima. A decis să aducă pe lume un bebeluș cu grave malformații cerebrale pentru a salva alți bebeluși

a decis să aducă pe lume un bebeluș cu grave malformații cerebrale pentru a salva alți bebeluși

Krysta și Dereck se iubesc ca-n prima zi și și-au dorit ca iubirea lor să fie încununată de apariția unui copil. Visul li s-a împlinit, însă la scurt timp de la aflarea veștii că vor avea un copil, la un examen de rutină, Krysta a aflat că fătul suferă de o malformație cerebrală incompatibilă cu viața. 

Conform www.aufeminin.com, tânăra a refuzat, totuși, să facă avort, deși a fost perfect conștientă de faptul că va da naștere unui bebeluș de care nu se va putea bucura niciodată. Ceea ce a stat la baza deciziei ei a fost dorința ca alți părinți să nu treacă prin ce trece ea și să aibă șansa de a-și vedea copiii crescând. Așa că a decis să aducă pe lume un bebeluș cu grave malformații cerebrale pentru a salva alți bebeluși.

Ce este anencefalia


În luna a 4-a de sarcină, la un control de rutină, Krysta a aflat că fătul suferă de anencefalie, o malformație caracterizată prin absența mai multor părți din creier. Creierul anencefalic nu se poate dezvolta la capacitatea sa maximă, iar dezvoltarea copilului este și ea afectată. Craniul celor care au această afecțiune prezintă o fisură de dimensiuni apreciabile, prin care se poate vedea țesutul cerebral.

Deși feții diagnosticați cu această malformație pot veni pe lume normal, șansele ca ei să supraviețuiască sunt aproape nule. Bebelușii nu pot supraviețui mai mult de câteva minute, ore sau, în cazuri rare, zile.

A decis să aducă pe lume un bebeluș cu grave malformații cerebrale pentru a salva alți bebeluși

Puși în fața unui astfel de diagnostic, cei doi părinți au trebuit să decidă dacă vor păstra copilul sau vor alege avortul. O decizie deloc ușor de luat. În cele din urmă, însă, cei doi părinți au hotărât să nu permită ca alți părinți să treacă prin suferința prin care trec ei, aceea de a nu se bucura de copilașii lor, și să aducă pe lume bebelușul pentru a-i dona organele și a salva alți copilași.

În ajunul Crăciunului 2018, Krysta a adus-o pe lume pe Rylei Arcadia: “M-a uimit din secunda în care i-am văzut fața aceea mică. Sunt atât de îndrăgostită de fiica mea și le sunt recunoscătoare tuturor acelora care sunt alături de ea în această zi. Sunt bucuroasă să vă spun că a sfidat toate probabilitățile și a reușit să respire singură aproape 9 ore. O iubesc atât de mult. Vă mulțumesc pentru susținerea și pentru rugăciunile voastre. E perfectă“, a scris pe facebook proaspăta mămică.

Micuța Rylei Arcadia i-a surprins pe toți. Medicii nu-i dădeau mai mult de 30 de minute de viață, dar micuța eroină s-a încăpățânat să supraviețuiască o săptămână. Timp în care Krysta și Dereck au profitat la maximum de prezența ei în viața lor: “Nimic nu poate descrie cât e de minunat. Când te aștepți să petreci jumătate de oră cu copilul tău, dar, în final, obții o săptămână întreagă“, spunea mama micuței la un post de televiziune. O săptămână plină “de zâmbete, de îmbrățișări“, scria  Krysta pe facebook pe 31 decembrie, ziua în care Rylei s-a ridicat la cer.

Scurta sa viață pe pământ a fost una marcată de gesturi nobile. Rylei a salvat doi bebeluși cărora le-a donat două valve cardiace. În plus, plămânii ei au fost prelevați și vor servi la cercetarea anencefaliei.

Citeste si

Mesajul mamei bebelușului ucis de gripă: Gripa l-a omorât în doar 4 zile, i-a mâncat toate organele'

Adevărul despre un gest aparent banal – Un bebeluș de 14 zile a murit după ce a fost sărutat

O femeie aflată în comă de 14 ani a născut – Cine este tatăl copilului?

Sursa foto: pagina de facebook Rylei Arcadia: An Unexpected Journey 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Povesti adevarate