Ce se va întâmpla cu linia traimvaiului 41, după extinderea lucrărilor de la magistrala M5 de metrou

După ce în ultima perioadă au apărut în presă mai multe informații privind devierea liniei de tramvai 41, din cauza lucrărilor de la metrou, acum RATB a venit cu rectificări. Se pare că până la urmă, linia 41 nu va fi afectată de lucrările la Magistrala 5.

Inițial, s-a anunat că ar fi posibil ca tramvaiul să fie deviat în zona Pieței Agroalimentare Drumul Taberei (Moghioroș), din cauza lucrărilor efectuate la noua magistrală de metrou din cartierul Drumul Taberei, M5, potrivit libertatea.ro.  Acum, însă Regia Autonomă de Transport București (RATB) a confirmat că în zona respectivă se vor executa lucrări la Magistrala 5 de Metrou, ceea ce implică atât construirea tunelului, a stațiilor de acces, dar și mutări ale rețelelor edilitare, potrivit unul comunicat.

Ce se va întâmpla cu linia traimvaiului 41, după extinderea lucrărilor de la magistrala M5 de metrou

Cu toate acestea, regia de transport a infirmat modificarea majoră a traseului liniei de tramvai 41, denumit și „metroul uşor'. RATB, împreună cu autoritățile publice locale, colaborează cu firma constructoare și cu beneficiarul lucărilor din zonă, Metrorex S.A., pentru modificarea unor trasee de suprafață, cu scopul de a crea condiții de finalizare a lucrării.

În acest sens, Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat relocarea temporară a liniei 41 de tramvai, precum și a întregului trafic auto pe Str. Brașov (crearea unui by-pass de circulație), până la finalizarea lucrărilor la metrou din zona intersecției Drumul Taberei/ Str. Brașov.

Este important de menționat faptul că aceste măsuri nu vor afecta călătorii liniei 41. Tramvaiul își va menține traseul actual și nu va fi deviat pe alte artere. Data începerii și perioada derulării lucrărilor din zona respectivă, la Magistrala 5 de metrou, una multifuncțională, care va fi și adăpost antiatomic, vor fi comunicate public, la momentul oportun, de către instituțiile implicate.

De asemenea, s-a redeschis circulația auto pe strada Valea Ialomiței, după ce s-au încheiat lucrările de la suprafață pentru Magistrala 5 de metrou.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Este oficial! Vom avea încă o zi liberă, începând din acest an! Deputații au adoptat un nou proiect de lege

Viscolul a blocat circulația rutieră în toată țara! Pe multe drumuri naţionale și autostrăzile A2 și A4 nu se circulă. Peste 80 de trenuri anulate

Cod portocaliu de viscol și ger în aproape jumătate din țară. Uite care sunt cele mai afectate zone

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri