George Clooney – americanul perfect

George Clooney, actor

George Clooney in „Americanul"

Jak (George Clooney) este un asasin, singuratic si mereu pe drumuri. Dupa ce un job in Suedia se sfarseste mai dur decat trebuia, Jack se retrage in partea rurala a Italiei. Savurand linistea unui mic orasel medieval, Jack primeste o ultima misiune – trebuie sa construiasca o arma pentru o persoana de contact misterioasa, belgianca Mathilde (Thekla Reuten).

George Clooney – actor, producator, scenarist

George Clooney si-a castigat renumele ca actor, producator, producator executiv, scenarist si regizor. Fiul unui prezentator TV, Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament, si totodata un activist dedicat cauzelor umanitare.

In 2006, George Clooney a fost onorat cu trei nominalizari la Oscar, pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original (impreuna cu Grant Heslov) pentru Good Night, and Good Luck, si pentru cel mai bun actor secundar in Syriana, pentru care a si primit Oscarul. A fost pentru prima data in istoria Oscarurilor cand cineva este nominalizat in acelasi an pentru interpretare si regie pentru doua filme diferite. Pentru rolul din Syriana a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar.

De atunci, a mai fost nominalizat de doua ori la Oscar, la categoria Cel mai bun rol principal, pentru rolurile din Michael Clayton si din Up in the Air, ambele roluri aducandu-i Globul de Aur, premiile BAFTA, Critic’s Choice si Screen Actors Guild.

Impreuna cu Grant Heslov a creat compania de productie de film si televiziune Smokehouse Pictures. Pe langa Americanul, compania a produs filme precum The Men Who Stare at Goats, in care a jucat si pe care Grant Heslov l-a regizat si Leatherheads, pe care Clooney l-a regizat si in care a si jucat. Primul serial produs de companie, a carui prima serie este difuzata in prezent, este Memphis Beat, cu Jason Lee.

Cei doi au lucrat impreuna inainte la Section Eight, unde Clooney era partener cu Steven Soderbergh, companie care a produs filme precum Good Night, and Good Luck, Syriana, Ocean’s Eleven si Ocean’s Twelve, Welcome to Collinwood, Insomnia. Aici Clooney a debutat ca regizor in 2002 cu Confessions of a Dangerous Mind, continuand apoi in 2005 cu Good Night, and Good Luck, in care a si jucat, si pentru care a fost apreciat de aproape toate organizatiile importante de critici.

Clooney si-a lasat amprenta inconfundabila in filme precum Out of Sight, Three Kings, The Good German, Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen, The Peacemaker, Batman & Robin, One Fine Day, From Dusk Till Dawn, O Brother, Where Are Thou?, Intolerable Cruelty, Burn After Reading etc. Urmatorul film in care va putea fi vazut este The Descendants, in regia lui Alexander Payne, cu Judy Greer si Shailene Woodley.

George Clooney, actor

George Clooney – cetatean universal

In 2006, George Clooney a mers impreuna cu tatal sau, Nick Clooney, pentru a filma documentarul Journey to Darfur. Ca urmare a activitatii sale de ajutorare pentru Darfur a fost invitat sa vorbeasca in fata Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite.

In 2007 a fondat impreuna cu Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle si Jerry Weintraub organizatia “Not On Our Watch”, a carei misiune este sa atraga atentia si sa adune resursele necesare pentru a opri masacrele in masa din Darfur.

In 2007 Clooney a fost onorat cu premiul Summitului de Pace, cu ocazia celui de-al optulea Summit Mondial al laureatilor premiului Nobel pentru pace, la intrunirea lor anuala de la Roma.

In 2008 a fost desemnat mesager al Pacii de catre ONU, devenind al optulea reprezentant ONU pentru pace.

In 2010 a produs teledonul Hope for Haiti, impreuna cu Joel Gallen si Tenth Planet Productions, care a strans mai mult de 66 de milioane de dolari.

George Clooney, actor

Note biografice:

  • Nascut pe 6 mai 1961, in Lexington, Kentucky, George Timothy Clooney are ascendenta iralndeza pe linie paterna si a fost crescut in credinta catolica. Primii ani de scoala i-a urmat la Blessed Sacrament School, o prestigioasa scoala catolica din Fort Mitchell, Kentucky.
  • Pe cand era in scoala generala, George a suferit de o paralizie faciala care a durat un an. „A fost cea mai urata perioada din viata mea,” declara Clooney in 2003, pentru Daily Mirror. „Stiti cat de cruzi pot fi copiii. Eram tachinat si batjocorit, dar aceasta experienta m-a facut mai puternic.”
  • A urmat cu rezultate stralucite Augusta High School. A jucat baschet si baseball. In 1977, a incercat sa devina jucator profesionist de baseball la Cincinnati Reds, dar n-a fost admis.
  • Din 1979 pana in 1981, a urmat cursuri de istorie si stiinte politice la Northern Kentucky University, apoi, pentru scurt timp, a studiat la University of Cincinnati, dar nu a absolvit niciuna dintre cele doua universitati.
  • A urmat o perioada in care a avut cele mai diverse ocupatii: de la vanzarea de costume barbatesti pana la recoltarea tutunului.
  • Primul sau rol important a fost in 1984 in sitcomul de scurta durata E/R.
  • Clooney a jucat alaturi de Ewan McGregor si Kevin Spacey in The Men Who Stare At Goats, care a fost regizat de prietenul lui Grant Heslov si lansat in noiembrie 2009.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete