Generatia DE CE NU?

Generatia DE CE NU?

Camelia Vasile
„Iubirea mi-a schimbat viata”

Camelia Vasile, 42 ani, a iesit din tiparele familiei „moderne“: a devenit mama a trei copii si are un business pe care-l coordoneaza… de acasa. „Nu mi-am dorit sa ma casatoresc si nici sa am copii pana nu l-am cunoscut pe sotul meu, la aproape 30 de ani, apoi totul a venit firesc. Iubirea muta muntii, iar in cazul meu mi-a schimbat radical viata“.

Camelia a renuntat la statutul de angajata in toamna lui 2007, dupa ce incercase, in paralel, mai multe businessuri. Si nu pentru ca nu reusea sa se ocupe si de familie, si de job, ci tocmai pentru ca reusea sa le faca foarte bine.

„ Am decis atunci ca pot sa ma ocup de organizarea de evenimente pe cont propriu, iar acum am tot timpul proiecte in derulare, nu fac doar evenimente, ci in special PR. Cat despre viata in cinci, aceasta este mult mai zgomotoasa. Nu-mi ajung urechile sa-i ascult pe toti trei copiii, mai ales cand vorbesc (citeste: tipa) toti odata. Acum, fara gluma, viata noastra e foarte solicitanta, dar le luam pe rand, acceptam orice ajutor ne este oferit si, mai ales, ne distram la maximum!“

Teodora Palarie
„Vreau sa cresc paduri si oameni mari”

Teodora Palarie, 32 ani, este unul dintre fondatorii Asociatiei ViitorPlus, prin care sustine dezvoltarea mediului inconjurator. „In loc sa ne plangem la o bere, am cautat solutii“, povesteste Teodora despre inceputurile ViitorPlus cand, alaturi de oameni la fel de pasiona si ca ea, vroia sa puna in aplicare notiuni aparent abstracte precum „dezvoltare durabila“ sau „stil de viata echilibrat si prosper“.

„In Asociatia ViitorPlus, nu reinventam roata, doar punem in practica cele invatate! O facem din 2006, de cand ne-am infiintat cu acte in regula, si o facem cu religiozitate“, in ciuda tuturor piedicilor. „Adopta un copac“ si „Padurea copiilor“ sunt printre cele mai importante proiecte.

Adriana Irimescu
„Am facut o schimbare de 180 de grade”

Adriana Irimescu, 50 ani, a renuntat la cariera de peste 20 de ani si s-a indreptat spre un nou domeniu, la fel de provocator. „Am lucrat peste 20 de ani in publicitate, cu placere si daruire. Vine insa o vreme cand simti nevoia unei schimbari ce tine de varsta, de contextul economic, poate si de orgoliul ascuns de a te masura cu tine insati, cu schimbarile din jurul tau“, isi explica Adriana decizia.

Dupa ce a testat piata si s-a confruntat cu propriile temeri, in final a hotarat sa inceapa o afacere pe cont propriu. „Am facut mari eforturi financiare si am cumparat un mic restaurant in Bucuresti, Special Steaks din Pache Protopopescu, nr. 60, de care ma ocup alaturi de fiul meu si sotia lui. Am facut cu mult curaj, la varsta mea, o schimbare profesionala de 180 de grade. E un gest pe care sper sa-l faca toate femeile, indiferent de varsta, atunci cand au sentimentul ca pot schimba ceva, in bine, in vietile lor.“

Esti o femeie puternica, responsabila, creativa, inovatoare? Povesteste-ne despre tine sau despre alte persoane asemenea tie, care accepta, curajoase si entuziaste, provocarile vietii, iar noi vom vom scrie despre voi.

Catalina Ioancea; foto: Sebastian Enache, asistent-foto Alexandru Mitu; make-up: Carmen Dinca, make-up artist Avon; coafura: Oana Motoi, Gett’s Hair Studio.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera