Gaseste-ti un job prin Internet

Gaseste-ti un job prin Internet

Daca te-ai plictisit de actualul loc de munca si esti in cautarea altuia nou, un mod facil si la indemana ar fi accesarea site-urilor de cariera.

Majoritatea acestor site-uri iti ofera sfaturi utile cu privire la modul de desfasurare a interviului, negocierea salariului, intocmirea CV-ului… si toate acestea iti sunt accesibile la distanta de un click, din confortul fotoliului de acasa.
Pana de curand, a-ti cauta un loc de munca insemna sa rasfoiesti zeci de pagini de ziare si sa dai nenumarate telefoane pentru a afla detalii despre firma sau despre postul vizat.
Intre timp, au din ce in ce mai multa cautare site-urile web care ofera joburi si informatii utile despre cum iti poti gasi un loc de munca mai bun. Potrivit analistilor, se pare ca dezvoltarea economica in tarile in care populatia are acces la Internet se datoreaza si existentei site-urilor de cariere.

www.Initialhr.com Firma Initial va ofera servicii profesionale atat in ceea ce priveste selectia celor mai potriviti candidati, cat si de evaluare de personal, programe de eficientizare a personalului, implementarea unor sisteme de management al performantei, trainininguri etc. Site-ul este impartit in doua categorii: pentru cei care cauta un job si o alta pentru firme.

www.bestjobs.ro Site-ul ofera informatii utile referitoare la CV-uri, scrisori de intentie sau interviuri. Pe site, toti doritorii se pot inregistra gratuit, pentru a fi gasiti de catre firmele pentru care au depus CV-uri. www.bestjobs.ro ofera si o baza de date in care poti sa cauti joburi, un ghid util pentru angajati si un set de intrebari si raspunsuri specifice interviului.

www.myjob.ro Sistemul ofera toate instrumentele necesare recrutarii on-line. Site-ul www.myjob.ro contine si un ghid al carierei, cu modele de CV-uri, recomandari si modele de scrisori de intentie. Profilul fiecarui candidat in parte este verificat inainte ca acesta sa poata aplica pentru o pozitie.

www.ejobs.ro Primul site de recrutare din Romania, lansat in 1999. Presupune existenta unor servicii de recrutare, adica de selectionare a candidatilor tinand cont de CV-urile depuse in baza de date, oferta variata de joburi si asistenta necesara in redactarea scrisorii de intentie. Site-ul te tine la curent si cu evolutia pietei de munca si te poti abona la un newsletter.

www.bursamuncii.ro "Va oferim o noua tehnologie pentru accesul la oferta de munca de pe piata romaneasca si cea europeana. Veti completa CV-ul in engleza, germana sau romana, dupa caz, pentru a oferi angajatorului informatii precise depre competentele dumneavoastra", esti avertizat inca de pe pagina home. Site-ul prezinta si o serie de informatii privitoare la numarul de locuri de munca disponibile in Capitala, locuri ce se actualizeaza saptamanal.

www.jobbank.ro Site tip banca de CV-uri, ce ofera joburi atat in tara, cat si in strainatate. Angajatorii si firmele de recrutare pot inscrie gratuit oferte de joburi si pot cauta gratis pana la trei CV-uri pe zi in banca de CV-uri. Exista posibilitatea abonarii la un newsletter saptamanal. Site-ul afiseaza numarul de solicitanti de joburi inregistrati, numarul de joburi disponibile on-line si ultimele joburi afisate.

www.jobsearch.ro Candidatii pot vizualiza cele mai recente joburi, pot cauta locuri de munca disponibile la o anumita companie. Companiile pot afisa pozitiile oferite sau pot cauta candidatul potrivit pe baza CV-urilor existente in baza de date. Unele indi-catii de pe site sunt exclusiv in limba engleza.

www.munca.ro Exista pe site o pagina de linkuri ce te directioneaza spre site-uri internationale din domeniu. Solicitantii de locuri de munca care acceseaza pagina pot sa-si completeze aici CV-ul, sa contacteze angajatorii ori sa fie con-tactati de acestia, in urma vizualizarii scrisorii de intentie si a CV-ului.

www.1job.ro Oricine e interesat isi poate depune gratuit CV-ul si poate sa isi caute jobul dorit in baza de date existenta aici. Site-ul listeaza in prima pagina ultimele joburi existente in baza de date, CV-uri detaliate, firmele inregistrate etc. Exista posibilitatea vizualizarii numarului de vizitatori ai unui CV publicat pe site.

www.jobsite.ro Cei care acceseaza acest site gasesc aici anunturi de cerere si oferta de locuri de munca, pot sa depuna anunturi de mica publicitate in domeniu si au acces la baza de CV-uri. Pe site exista datele de contact ale unor firme de plasament din Romania, sfaturi pentru elaborarea unui CV sau a unei scrisori de intentie si informatii privind modul in care te prezinti la interviu.

www.job-consulting.ro Pe site exista – printre sfaturile de rigoare, gasite pe un site de gen – si teste specifice resurselor umane si abilitatilor psihosociale. Firmele dispun de un formular on-line de precizare a datelor referitoare la can-didatii cautati si beneficiaza de o sumedenie de sfaturi privind intervievarea, criteriile de alegere a candida-tilor, etapele de selectie a acestora etc.

www.itjobs.ro Site in limba engleza al IT Jobs SRL, care prezinta ofertele si cererea de joburi din domeniul IT. Serviciile comerciale utile agentiilor de recrutare – agentii care vor sa efectueze o cautare mai amanuntita a bazei de date ori sa primeasca CV-uri prin e-mail – sunt, in general, servicii pentru care se percepe taxa. Joburile oferite celor interesati sunt disponibile atat in Romania, cat si in strainatate.

www.job2all.com Site-ul face parte din Job2 all International si are si o versiune in limba romana, pentru romanii interesati de un loc de munca in domeniul IT. Prezinta un motor de cautare a candidatilor dupa criterii diverse. CV-urile din baza de date beneficiaza de publicitate atat in Romania, cat si in alte tari europene: Italia, Olanda, Spania si Germania.

E bine de stiut!

  • Un studiu realizat pe Internet arata ca unul din cinci candidati se prezinta la un interviu in necunostinta de cauza, adica fara a avea o idee clara de-spre ce anume presupune jobul pentru care aplica sau despre istoricul companiei angajatoare.
  • Este important ca orice candidat sa fi accesat in prealabil site-ul web al companiei in cadrul careia solicita un anumit post sau sa fi citit brosura de prezentare a firmei respective, eventual sa fi vorbit cu persoane care au lucrat sau lucreaza in companie. Lipsa acestor informatii il va pune pe orice potential candidat in situatii neplacute la interviu, pentru ca fie nu va intelege despre ce anume vorbeste intervievatorul, fie va pune intrebari irelevante. Acest lucru nu va fi nici pe placul celui care se afla acolo pentru a lua interviul, acesta avand tot dreptul sa considere ca pierde timp pretios cu un candidat neavizat.
  • In plus, pentru a mentine viu interesul angajatorului, este bine sa fii pregatit, eventual cu una sau doua intrebari pertinente, referitoare la companie; intrebari care sa dovedeasca faptul ca te-ai pregatit pentru interviul respectiv si ca ai acordat un minim de timp pregatirii acestei intalniri. Cu alte cuvinte, sa dovedesti ca esti motivata, constiincioasa, informata.

Delia Bratosin

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera