Garsoniere de închiriat în Timișoara: Cum au evoluat prețurile și unde se situează în prezent. Vezi și prețurile la vânzare

Chiriile apartamentelor din marile centre universitare tind, în general, să se majoreze ușor la început de toamnă. S-a întâmplat asta și în Timișoara, dar, față de perioada similară a anului trecut, chiriile medii solicitate pentru apartamentele cu una, două și trei camere (construite până în anul 2000) prezintă, în general, majorări mai mici de 10 la sută.

Per total, se poate spune că apartamentele de închiriat în Timișoara au, în prezent, aceleași prețuri de anul trecut.

În Timișoara, suma medie solicitată pentru închirierea unei garsoniere se situează la 200 de euro pe lună. În zona Girocului, însă, o unitate locativă de 15 metri pătrați utili, mobilată și utilată, era listată pe portal la un preț de 160 de euro pe lună.

Segmentul apartamentelor cu două camere a consemnat, la sfârșitul anului, comparativ cu perioada similară a lui 2018, o creștere notabilă a prețului mediu solicitat, acesta ajungând la 320 de euro pe lună, față de 300 de euro pe lună.

În zona Bucovina, un apartament decomandat și nemobilat, cu o suprafață de 55 de metri pătrați utili, are o valoare de listare de 250 de euro pe lună.

Pretențiile proprietarilor de locuințe tricamerale, pe de altă parte, se situează în momentul de față la un nivel de 380 de euro pe lună. În zona Take Ionescu, un apartament nemobilat, cu o suprafață de 75 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 300 de euro pe lună.

Ascensiunea pieței imobiliare din Timișoara

Piața imobiliară din România a traversat două perioade diferite pe parcursul anului trecut. Dacă în prima jumătate a anului numărul tranzacțiilor a fost cu mult sub cele înregistrate în anul precedent, în partea a două s-a recuperat. Astfel, deși în 2019 au avut ușoare fluctuații și creșteri de prețuri, numărul de tranzacții a crescut în a două jumătate a anului.

Cele mai active orașe, au rămas, în 2019, la fel că și până acum, București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Craiova și Brașov.

Chiar dacă numărul tranzacțiilor imobiliare din Timiș este în scădere în 2019, față de anul trecut, județul se menține pe ultima treaptă a podiumului. Astfel, potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în județul Timiș, în perioada ianuarie – octombrie 2019 au fost încheiate 26.011 de tranzacții imobiliare.

Prețurile apartamentelor din Timișoara

Din punct de vedere al prețurilor, piața imobiliară din Timiș se situează pe locul trei, după Cluj-Napoca și București. De altfel, în principalele orașe din România s-au înregistrat creșteri de preț la apartamente cu procente între 1% – 3%.

Piața imobiliară din Timișoara este una dintre cele mai dinamice din țară, cu numeroase proprietăți tranzacționate și cu un preț mediu pe metru pătrat la apartamente printre cele mai ridicate din țară, preț care se apropie de 1000 EUR.

În ceea ce privește ofertele de apartamente de 1 cameră sau garsoniere, acestea pot porni de la valori de sub 15000 EUR și pot urcă până la valori de peste 65000 EUR, diferențele de preț fiind date de locație, suprafață, finisaje și alte aspecte.

În Timișoara, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat, de exemplu, cu 0,3% în decembrie față de noiembrie 2019 (de la 1.269 la 1.273 de euro pe metru pătrat util) în vreme ce, la 12 luni, avansul a fost de 5,5% (de la o valoare de 1.207 euro pe metru pătrat util).

Cu un preț mediu de 1.272 de euro pe metru pătrat, apartamentele vechi din oraș sunt, în prezent, cu 4,9% mai scumpe decât în urmă cu 12 luni (când costau 1.213 euro pe metru pătrat).

Apartamentele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, s-au apreciat în ultimul an cu 7,5%, de la 1.187 la 1.276 de euro pe metru pătrat util.

Dat fiind faptul că în 2020 sunt programate să fie livrate o mulțime de locuințe noi în Timișoara, specialiștii în imobiliare se așteaptă la o temperare a creșterii prețurilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial