Garsoniere de închiriat București: Ai 27.000 de euro și vrei să cumperi în Capitală, că să închiriezi. Cum știi ce să alegi

Garsoniere de închiriat București: Ai 27.000 de euro și vrei să cumperi în Capitală, că să închiriezi. Cum știi ce să alegi

Un buget de 27.000 de euro, o suma care nu sperie neapărat, poate să îți pară destul de mică pentru o investiție imobiliară în București, dar nu este. Cu acești bani ai destul de multe opțiuni viabile pe piață la ora actuală. Nu este nevoie să îi păstrezi și să îi folosești că avans la cumpărarea unei locuințe scoase la vânzare cu un preț mult mai mare, poți să achiziționezi ceva din care să scoți bani. Poți intră fără jenă pe piața garsonierelor de închiriat în București.

Cu o astfel de sumă poți să cumperi, spre exemplu, o garsonieră într-un bloc nou, ce-i drept nu în zona centrală, ci, mai degrabă, spre periferie. Ai de unde să alegi, având în vedere că, la ora actuală, există 256 de proiecte rezidențiale la vânzare în București cu cel puțîn 20 de unități fiecare, cele mai multe dintre ele aflate în diferite faze de construcție.

La acestea se adaugă alte 33 de proiecte care nu au fost demarate, dezvoltatorul așteptând, în prezent, autorizația de construire sau certificatul de urbanism.

În total, la nivelul întregului oraș găsim 10.200 de apartamente noi la vânzare, cele mai multe dintre ele în zonele Titan, Berceni sau Drumul Taberei. Ai mare atenție însă ce alegi, spun specialiștii.

„Poți găsi cu 27.000 de euro o garsonieră, într-un cartier că Militari, care poate să îți obțînă randament inițial, pentru că este nouă și pentru că încă nu s-au dat în folosință celelalte, dar dacă te uiți peste 5 ani sau peste 10 ani o să vezi că acolo pot fi următoarele ghetouri', avertizează Octavian Bădescu, fondatorul companiei de consultanță Freedom Group Real Estate.

„Pornești cu un randament de 8%-9%, pentru că prețul este foarte mic, dar randamentul investițional al unei proprietăți trebuie să aibă în vedere chiria medie obținută pe un interval de 5-10 ani.

Trebuie să iei în calcul, pe 10 ani, dacă tu poți să obții lună de lună chirie. În momentul în care ai 10.000 de unități, toate la fel, eu nu știu dacă cererea pe o extremă a cartierului Militari este atât de mare', a mai adăugat el.

Cartierul Militari din sectorul 6 s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani, în special în zona de ieșire din oraș, nu doar pe segmentul rezidențial, ci și pe cel de spații comerciale.

De-a lungul principalei sale artere de circulație, Bulevardul Iuliu Maniu, se găsesc stațiile de metrou de pe magistrala M3, un mare punct forțe al zonei, locuitorii având astfel acces facil spre centrul orașului.

Zona Militari este preferată și de unii dintre studenți care urmează cursurile facultăților din Leu și din Politehnică, pentru că se află în apropierea lor, iar locuințele de aici pot fi închiriate la prețuri mai accesibile față de cele disponibile în alte cartiere din Capitală.

Specialistul consideră că, în timp, în Militari chiriile vor scădea pe măsură ce vor fi date în folosință noi unități, dar și că potențialul de apreciere pentru o investiție aici este unul mic.

În locul unei unități cu dimensiuni reduse în Militari, pe care o vei vinde peste 10 ani la un preț similar, poți să cumperi cu același buget o locuință în centrul Capitalei, unde vei obține un randament mai mic la închiriere, dar vei avea un potențial de apreciere de 3% anual, explică Octavian Bădescu.

Unde să cumperi

Fondatorul companiei de consultanță Freedom Group Real Estate a explicat, totodată, că zonele centrale și de nord din București sunt unele dintre cele mai bune pe termen lung pentru investițîi.

„Potențialul de apreciere al investiției în zone centrale și de nord, cu infrastructură, metrou, școli și așa mai departe, este realmente mare', a punctat el.

„Cu 27.000 de euro poți să iei o garsonieră, foarte mică într-adevăr, în centrul orașului, într-un bloc vechi. După care o renovezi, adaugi valoare, o mobilezi, găsești un chiriaș bun, mergi cu chirie pe ea și, la un moment dat, poți să revinzi, dar de dată această o vinzi pe randament investițional. Nu mai este o casă care nu are o valoare din prisma randamentului investițional', a mai explicat acesta.

În opinia sa, o astfel de investiție este una foarte bună din pespectiva randamentului investițional și oferă un potențial bun de apreciere a capitalului, iar riscurile efective sunt destul de reduse.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial