Gargano și Vieste, populare destinații estivale din Puglia

Mai puțin promovată turistic spre deosebire de alte locuri din Italia, Puglia este o destinație fascinantă de vacanță. Regiunea ocupă tocul și pinteul cizmei și se întinde între Marea Adriatică și Marea Ionică, fiind la o aruncătură de băț de Albania. 

Descoperă însorita regiune italiană în noul sezon 2020 alături de AeroVacanțe. Turoperatorul a lansat ofertele Early Booking cu reduceri tentante la vacanțele complete în Puglia, la tarife ce pornesc de la 426 euro/persoană. Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe aeroport și asistență turistică.

Sunt o mulțime de locuri spre care merită să te îndrepți odată ce ai ajuns în regiunea Puglia, unele dintre ele mai puțin cunoscute, iar altele devenite un adevărat magnet turistic, așa cum este cazul Provinciei Foggia care cuprinde încântătoarea Peninsulă Gargano și Vieste, o mică stațiune de litoral. 

Gargano, între munte și mare

Peninsula Gargano formează efectiv pinteul cizmei italiene și se întinde de-a lungul Mării Adriatice, fiind un amestec sublim între dealuri acoperite de păduri, peșteri spectaculoase, stațiuni balneare cu plaje de nisip și sate de pescari autentice. 

Sunt mii de turiști care se retrag în fiecare vară în Gargano, italienii și britanicii fiind cei mai numeroși. Dacă ești pasionat de drumeții o aventură în Rezervația Foresta Umbra, nu ar trebui să lipsească din itinerariul tău. Te vor surprinde aici peisajele desăvârșite pe care le poți surprinde pe traseele ce străbat pădurile de fag, pini și tisa, trecând pe lângă lacurile ca smaraldul în care se reflectă zeci de specii de orhidee sălbatice și dealuri stâncoase. 

Coasta peninsulei Gargano este una dintre cele mai spectaculoase din Puglia: un mănunchi de de plaje sălbatice se arcuiesc ca o semilună în jurul unor lagune turcoaz, fiind apreciate pentru nisipul alb și auriu, stâncile spectaculoase ce se înalță spre orizont și vegetația luxuriantă ce le înconjoară. 

Te poți îndrepta spre plaja Mattinatella, un adevărat paradis pentru practicanții de scuba diving, unde stâncile de calcar intră în contrast cu azuriul mării. La fel de spectaculoasă este și Vignanotica, o plajă compusă din pietricele albe precum boabele de orez, ce se întinde la poalele unui perete de stâncă ce îți amintește de spectaculoasa Coastă de Alabastru din Normandia, Franța. 

Vieste, natură și istorie

Continuă călătoria spre partea de est a peninsulei, punct din care vei ajunge foarte repede în Vieste, una dintre cele mai populare destinații estivale de vacanță din regiunea Puglia. 

Ajungi aici după ce străbați un drum împădurit, trecând pe lângă pereți de stâncă masivi de unde ți se deschide o panoramă fabuloasă asupra mării. Vieste este cea mai dezvoltată localitate din provincia Foggia, dar care și-a păstrat farmecul pescăresc unic. 

În timpurile medievale portul său era frecvent atacat de sarazini și pirați, grație poziției sale fabuloase, foarte aproape de Insulele Tremiti spre care te poți îndrepta într-o croazieră relaxantă. Simbolul urbei Vieste este Roca Pizzomunno ce se înalță ca un gigant adormit în capătul plajei aurii Scialara, iar cele mai bune priveliști spre stânci le vei surprinde din Castelul Norman. În plus, orașul istoric este unul dintre cele mai frumoase și bine păstrate din Puglia, un adevărat muzeu în aer liber cu numeroase vile din piatră în stil romanic, pe care să-l bați la pas vara viitoare.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Citeşte şi despre Domul din Milano, Bazilica San Marco din Veneţia şi Basilica Sfântul Petru din Roma!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta