Gala Femeia Anului 2018 și-a desemnat câștigătoarele

Ajunsă la cea de-a XXI-a ediție, Gala FEMEIA ANULUI, organizată de revista Avantaje, este una dintre cele mai reputate și rafinate manifestări culturale din România, iar trofeele și titlul de FEMEIA ANULUI aduc în atenția publicului personalități feminine de prestigiu și realizările lor deosebite. 

Acest eveniment este o recunoaștere datorată femeilor de valoare din România, dedicării, talentului, sensibilității, implicării lor în viața socială.

  1. Premiul FEMEIA ANULUI la categoria O VIAȚĂ DEDICATĂ SCENEI

Doamna MARGARETA PÂSLARU este câștigătoarea premiului Femeia Anului la această categorie. Trofeul este înmânat de Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de comunicare și promovare a artei românești.

Laureata acestui premiu este actriță, cântăreață, compozitoare, textieră, realizatoare de radio și televiziune. Delicată, sensibilă, de un optimism fără leac și abrupt de sinceră, este excepția frumoasă a scenei românești, o îndrăgostită pe viață de luminile rampei. Vocea sa amplă, timbrul grav, inconfundabil, ochii rotunzi și pătrunzători spun povești trăite despre adevărurile din noi. Este artista care a revoluționat muzica ușoară românească și pentru care muzica este mereu alta.

2. Premiul FEMEIA ANULUI 2018 la categoria PROMOVAREA IDENTITĂȚII ROMÂNEȘTI ȘI A VALORILOR TRADIȚIONALE

Câștigătoarea trofeului la această categorie este doamna IULIA GORNEANU. Trofeul este înmânat de Prințul Nicolae de România, invitatul de excepție al serii, care ne-a făcut onoarea de a ne fi alături la un eveniment emblematic pentru comunitatea pe care revista Avantaje a reușit să o strângă în jurul său.

Iulia Gorneanu este Doctorand al Facultății de Litere din Universitatea București, este colecționar și o creatoare nonconformistă, curator de expoziții și proiecte culturale, promotor al valorilor tradiționale și al unui stil vestimentar ce aduce în atenție personalitatea Reginei Maria.

3. Premiul FEMEIA ANULUI 2018 la categoria PERFORMANȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ

Prof. dr. ELVIRA BRĂTILĂ este câștigătoarea acestei categorii. Trofeul Femeia Anului 2018 îi este înmânat de dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, specialist în chirurgie laparoscopică, supraspecializat în chirurgie bariatrică.

Prof. dr. Elvira Brătilă este primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia robotică Da Vinci de sferă urogenitală și care a reușit intervenții oncoginecologice folosind cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume.

4. Premiul FEMEIA ANULUI 2018 la categoria PROMOVAREA ȘI APĂRAREA DREPTURILOR COPILULUI

Laureata acestei categorii este NADIA TĂTARU, cea căreia îi datorăm faptul că ziua de 1 iunie a devenit zi liberă. Trofeul este înmânat de compozitorul Virgil Popescu.

Nadia Tătaru este cea care apără și promovează drepturile copiilor din România. La nivel mondial, există încă din 1989 o Convenție asupra Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea generală a Națiunilor Unite. Este, însă, nevoie de vocea, energia și implicarea unui adult care să îi reprezinte pe copii. Și cine altcineva poate fi mai convingătoare în toate aspectele care îi au în prim-plan pe cei mici decât o femeie, mamă înainte de toate?

5. Premiul FEMEIA ANULUI 2018 la categoria O VIAȚĂ DEDICATĂ SPORTULUI

Premiul acestei categorii este câștigat de gimnasta ANDREEA RĂDUCAN, care primește trofeul de la antrenorul Octavian Bellu.

Andreea Răducan a făcut senzație la marile concursuri mondiale, a cutreierat continentele de la un capăt la altul culegând aplauze şi medalii si luptând pentru visul ei, face sport din copilărie şi rigorile marii performanţe i-au lăsat întotdeauna prea puţin timp liber. Drumul ei a fost presărat cu medalii, dar și cu eforturi uneori supraomenești, căci este greu sa te menții în top, mai ales într-un sport unde eforturile pentru a ajunge și a rămâne în vârf sunt, de multe ori, prea puțin răsplătite pentru munca depusă.

6. Premiul FEMEIA ANULUI 2018 la categoria PROMOVAREA DRAGOSTEI DE CARTE ÎN RÂNDUL COPIILOR

Laureata acestei categorii este BIANCA MEREUȚĂ, care a investit într-una dintre cele mai mari colecții private de cărți. Trofeul îi este înmânat de jurnalistul Cosmin Savu, unul dintre realizatorii emisiunii “România, te iubesc”.

În comuna Florești, la 10 km de Cluj, s-au adunat în câțiva ani în jur de 7.000 de cărți pentru copii. În paralel, Bianca a inițiat formarea comunitatății virtuale „Ce le citim copiilor’, care numără astăzi circa 35.000 de membri.

7. Premiul FEMEIA ANULUI 2018 la categoria PROMOVAREA UNUI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Câștigătoarea premiului Femeia Anului 2018 la această categorie este dr. CORINA ZUGRAVU, medic primar Igiena Alimentației şi Nutriție. Trofeul îi este înmânat de dl. Sandu Pop, secretar general al Federației Române de Canotaj.

MARELE TROFEU FEMEIA ANULUI 2018

Marele trofeu Femeia Anului 2018 sunt CARMEN USCATU și OANA GHEORGHIU, fondatoarele asociației DĂRUIEȘTE VIAȚA. Trofeul este decernat de Florentina Mușat, redactor-șef al revistei Avantaje.

Celor două câștigătoare li se datorează construirea primului spital de oncologie pediatrică din România, cu fonduri exclusiv private. De asemenea,  asociația Dăruiește Viața se dedică modernizării și dotării clinicilor din România, în special a secțiilor de oncologie și derulează proiecte de advocacy pentru modificări legislative menite să ofere pacienților dreptul la viață.

Organizată de echipa revistei Avantaje, cu sprijinul Herbalife şi a palatului din inima capitalei, Le Chateau, Gala din acest an a ajuns la cea de-a a XXI-a ediție. Multumim si partenerilor nostri care au contribuit la organizarea acestui eveniment: ABAU – Atelier de lucrări decorative realizate din metale, Arthur Murray Dance Studios, Aqua Carpatica, Floria.ro,  Donut Studio, Purple Flowers  si The Iconic Estate, parte din Alexandrion Group.

Foto: Vlad Chirea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro