Fructul pe care Mihaela Bilic nu-l recomandă să fie consumat zilnic: „Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie”

Mihaela Bilic a răbufnit despre un fruct pe care tot mai multe persoane în consumă dimineața. Spune că pentru cultivarea acestuia se taie păduri întregi semn că cererea e foarte mare.

Avocado a devenit popular și la noi, românii incluzându-l în dieta lor. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale esențiale, precum vitamina K, vitamina C, vitamina E, acid folic și potasiu.

Astfel, un număr mare de specialiști recomandă consumul zilnic al acestui aliment. Nu este și cazul nutriționistului Mihaela Bilic, care a susținut că avocado este sănătos pentru cei din America de Sud, dar nu pentru români.

„Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud. Faza cu avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie. Se taie păduri pentru a fi cultivat avocado. Este o isterie generală. Toată lumea mănâncă avocado. Noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi.

Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado! Nu este ok. În plus, are multe grăsimi. Un avocado are 350 calorii!', a declarat Mihaela Bilic la Pro TV.

mihaela bilic guma de mestecat 4SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

Mihaela Bilic are o singură masă pe zi. Ce obișnuiește să mănânce: „Nu îmi este niciodată foame dimineața'

Mihaela Bilic a făcut noi dezvăluiri despre dieta pe care ea o urmează. De 10 ani de zile are o singură masă pe zi și spune că se simte foarte bine așa. Totodată, ea are un sfat pentru persoanele trecute de 40 de ani: să consume jumătate din cantitatea de mâncare pe care o aveau la 20 de ani.

„Da, din păcate, un metabolism încetinit nu mai poate fi accelerat. Singurul lucru care îl mai mișcă un pic este mișcarea făcută în mod regulat. Deci dacă până la 40 de ani am fost sedentari, vrem nu vrem după 40 trebuie să ne apucăm de un pic de mișcare și, din păcate, reducerea porțiilor.

Deci după 40 va trebui să mâncăm jumătate din cât mâncam la 20 doar ca să ne menținem silueta. Este o realitate, pe care trebuie să o luăm în considerare și toată lumea pățește asta. Deci asta cu cantitatea devine importantă. Nu mai putem mânca mai multe feluri de mîncare la masă și câteodată nici măcar 3 mese pe zi nu mai putem avea, pentru că nu ne mai ajunge bugetul de calorii. Deci mâncat puțin și rar’, a explicat medicul pentru Playtech.

Dieta Mihaelei Bilic

De 10 ani Mihaela Bilic are o singură masă pe zi. „Eu oricum mănânc o dată pe zi de mai bine de 10 ani, înainte să se inventeze această noțiune de intermittent fasting, pentru simplul fapt că bugetul meu de calorii e mic și nu am cum să-l mai cheltuiesc pe două mese.

Dar lucrul acesta, fiecare își găsește ritmul în funcție de activitate. Eu nu sunt o persoană matinală, nu îmi este niciodată foame dimineața, deci sar fără nicio problemă peste micul dejun. Și atunci probabil că la prânz mănânc o supă sau un iaurt și am o masă seara și funcționează foarte bine. Sunt persoane care mănâncă o dată în zi de când se știu și nu țin post intermittent, ci efectiv este un ritm de alimentație care te ajută să îți menții silueta’, a zis ea, care a dezvăluit și ce consumă uneori, la cină.

„Într-o farfurie de 20 cm, o bucată de carne sau de pește și cu niște legume sau o tocăniță cu carne și legume. E un singur fel de mâncare și încerc să mă satur cu el.’

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete