Florile primăverii. Ce flori infloresc în luna martie și le putem oferii în acest sezon

Primăvara începe pe data de 1 martie. Cu toate acestea, mesagerul primăverii apare de obicei cu câteva szileînainte de aceasta dată. Începând de la sfârșitul lunii februarie sau chiar începutul lunii martie, înflorirea timpurie ne amintește să așteptăm cu nerăbdare primăvara. După o iarnă lungă, rece și întunecată, primăvara readuce natura la viață. Pe măsură ce zilele devin mai lungi, florile încep să înflorească, copacii și arbuștii răsar din nou, iar creaturile se trezesc din hibernare.

Primele semne ale primăverii sunt florile, care produc o renaștere naturală. Fiecare dintre aceste minuni ale naturii are o semnificație specială, unele simbolizează puritatea, altele simbolizează iubirea, iar unele simbolizează prietenia și recunoștința.

Ghioceii

Ghioceii provin din Europa de Est și Asia Mică. Ghioceii vestesc sosirea primăverii. Acest lucru oferă planetei și alte semnificații, de exemplu simboluri de speranță și bucurie.  Deoarece ghioceii trăiesc în condiții dificile și înfloresc în ciuda temperaturilor scăzute, ei sunt priviți ca un simbol al curajului și al rezistenței. Ghioceii apar și în moduri diferite, în funcție de zona geografică. Prin urmare, creștinismul est-european i-a dat o semnificație specială: cucernicie, în timp ce în Anglia ghiocelul are o conotație negativă și este considerat floarea morții.

Crinii

Crinul își are originile în Balcani și Asia Mică, de unde a intrat în Europa ca o floare regală, semnificând suveranitatea. În antichitate, crinii erau dăruiți oamenilor de statut, nobililor și monarhilor ca simbol al încrederii și al iubirii necondiționate. În limbajul florilor, crinii au un mesaj religios puternic. Aceștia simbolizează puritatea și inocența. Este simbol al Fecioarei Maria, al Arhanghelului Gavriil și al Sfântului Antonie. Fiecare culoare a crinului are o semnificație:

 • Crinul galben – simbolizează distracția, dar poate semnifica și falsitatea;
 • Crinul portocaliu – simbolizează modestia;
 • Crinul roșu – simbolizează iubirea;
 • Crinul alb – simbolizează puritatea.

Zambilele

O legendă veche spune că zambilele semnifică sângele lui Hyacintus, cel mai bun prieten al zeului Apollo, zeu al artelor și al soarelui. Zephyr, zeul al Vântului de Vest, l-a ucis pe Hyacintus din gelozie pe frumusețea lui, iar în timp ce Apollo încerca să îl salveze, sângele lui Hyacintus s-a scurs pe pământ, iar după moartea lui, sângele s-a transformat într-o floare, numită astăzi zambilă.

Florile de zambila erau dăruite lui Apollo, iar din acest motiv ele semnifică îndrăzneala, dar și afecțiunea. În funcție de culoarea zambilei, ea poate avea diferite semnificații:

 • Zambila albă – simbolizează frumusețea;
 • Zambila albastră – semnifică echilibrul;
 • Zambila galbenă – semnifică gelozia;
 • Zambila roșie – semnifică durerea.

Narcisele

O legendă grecească spune că indiferența unui tânăr, numit Narcis, față de nimfele care se îndrăgosteau de el a provocat-o pe Nemesis, zeița răzbunării să îl pedepsească în așa fel încât să nu poată iubi pe nimeni, dar să se îndrăgostească de propriul chip. Într-o zi, când a încercat să își atingă reflexia chipului într-o fântână, acesta a căzut și și-a găsit sfârșitul. Nimfele s-au adunat să-l plângă și l-au transformat într-o floare numită narcisă. Ea simbolizează renașterea, timiditatea, respectul, prietenia și speranța.

Lalele

Se spune că a fost odată un tânăr numit Shirin, ce s-a îndrăgostit de Ferhad. Shirin a plecat pentru a căuta avere, lăsând-o în urmă pe Ferhad. Într-o zi, în timp ce își căuta iubitul, fata a căzut pe pietre ascuțite, iar în ultimele clipe de viață aceasta a plâns deoarece își mai dorea să îl mai vadă o dată pe Shirin. Sângele ei s-a amestecat cu lacrimile, și căzând pe pământ picătură cu picătură, după moartea ei s-au transformat în flori roșii, numite astăzi lalele. Fiecare lalea are o semnificație, în funcție de culoare:

 • Lalelele roz – semnifică fericirea, tinerețea și încrederea;
 • Lalelele mov – semnifică regalitatea și eleganța;
 • Lalelele roșii – semnifică iubirea;
 • Lalelele galbene – semnifică prietenia;
 • Lalelele albe – semnifică puritatea și inocența.

Odată cu venirea primăverii, dăruiește buchete de flori femeilor speciale din viața ta. Într-o florarie online găsești o mulțime de modele potrivite pentru fiecare ocazie și femeie din viața ta, fie că vrei să i le dăruiești mamei, soției sau unei colege. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial