Fiul lui Tily Niculae a avut această afecțiune după naștere. „Vreau să atenționez toate mamele”

Actrița Tily Niculae (34 de ani) a devenit mamă pentru a doua oară pe 26 martie. Pe fiul lor, Tily și soțul ei, Dragoș Popescu, l-au numit Radu Teodor, nume care simbolizează bucurie. Cuplul mai are împreună o fiică, Sofia, în vârstă de 9 ani.

Fiul lui Tily Niculae a avut această afecțiune după naștere. „Vreau să atenționez toate mamele”

După naștere, înainte de a fi externată din spital, actrița a aflat că fiul ei are icter, însă că valorile nu ar fi fost îngrijorătoare la acel moment.

Icterul are ca rezultat variația culorii pielii și a albului ochilor în funcție de nivelurile de bilirubină, un material rezidual acumulat în sânge.

„Vreau să atenționez toate mamele să fie atente. Să se ducă la specialiști, la control, pentru că acest icter prelungit poate să afecteze neurologic”, a declarat Tily, pentru Vorbește Lumea.

Pe parcursul interviului, actrița a dezvăluit că ea începuse să se îngrijoreze fiindcă observase că fiul ei dormea foarte mult.

Din cauza aceasta, Radu nu era dezvoltat optim din punct de vedere motric, ci în urmă cu o lună, fiindcă dormea foarte mult, activitatea fiind mai redusă.

Acum, Radu recuperează cu succes timpul pierdut, ajutat de ore de kinetoterapie.

Din ce cauză s-a prelungit icterul?

„Dormea câte patru ore. Copilul a avut un icter prelungit până pe la 4 luni fiindcă nu a văzut lumina soarelui. (…)

În starea de urgență nu aveai voie afară. (…) Practic, pentru cei care nu au beneficiat de o curte, cum a fost cazul nostru, fiind la bloc, copilul a stat mai mult de trei luni și jumătate fără lumina naturală a zilei.

Bebelușii au nevoie de lumină naturală. Au nevoie să-și ia vitamina D. În felul acesta, icterul se duce. Un icter prelungit ar trebui să dureze maxim 10 zile.

El a făcut icter a doua zi, până să fiu externată. Dar valorile erau normale. Acest icter dispare de la sine, când bebelușul are o viață normală. Intrauterin stă în întuneric.

După naștere, tu îl scoți afară la aer, în lumina soarelui și așa mai departe. A fost contextul de așa natură încât Radu să aibă icterul prelungit până la 4 luni”, a mai spus Tily Niculae.

Foto: Instagram

Citește și:

David și Victoria Beckham, infectați cu noul coronavirus. Cum au transmis virusul mai departe?

Câte operaţii estetice are Daniela Gyorfi? „Nu este nimic rău ca la 50 de ani să ai grijă de tine”

Ți-o mai amintești pe actrița Barbara Mori? Cum arată acum și cu cine a fost căsătorită?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete