Femeile de succes din orasul tau – Cluj Napoca

Pentru cel de-al treilea episod din seria "Femeile de succes din orasul tau", ne-am oprit in inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca.

Afaceri
Ramona Atena Cuc
Si-a deschis propria afacere de succes in domeniul tranzactiilor imobiliare. Coordoneaza una dintre cele mai cunoscute agentii imobiliare din Cluj – Grup de Lux, la conducerea careia se afla de mai bine de zece ani.

Este convinsa ca succesul afacerii ei se datoreaza in mare parte oamenilor, avand in vedere ca "nici o afacere importanta (mai ales in domeniul serviciilor) nu se face privind doar la cifre. Cred ca am reusit sa am in jurul meu o echipa de incredere, cu ajutorul careia dezvolt in continuare o afacere de care sunt mandra".

Cat despre succesul personal al Ramonei Atena Cuc, acesta urmareste o traiectorie clara: "Sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze si sa adormi seara la fel. Asta implica sa ajungi sa faci intotdeauna ceea ce iti place."

Mihaela Rus
O prezenta constanta in topurile femeilor de succes din Romania, Mihaela Rus este cunoscuta atat ca director general al celei mai importante firme de publicitate din afara Bucurestiului – Vitrina Advertising -, dar si datorita interesului acordat nevoilor si problemelor comunitatii din care face parte. "Clujul a reusit sa nu ma dezamageasca.

A ramas acelasi oras frumos, cu oameni buni si cu o nebunie controlata, deloc isterica", drept urmare s-a implicat in numeroase proiecte sociale si culturale. Printre acestea se numara o campanie de combatere a consumului de droguri, burse oferite elevilor si studentilor, precum si promovarea Festivalului International de Film Transilvania.

"Fiecare dintre proiectele in care am decis sa ma implic a raspuns unor standarde ale mele, care tin de calitatea oamenilor cu care colaborez, dorinta lor de a aduce un plus pentru comunitate si pasiunea pentru ceea ce fac. Asta m-a convins sa iau proiectele cand erau chiar la inceput de drum."

Medicina
Liliana Gheorghiu
Unul dintre medicii care au pus bazele cardiologiei clujene"Iubesc oamenii, iar in munca mea bolnavii mi-au dovedit ca si ei ma iubesc, fapt care m-a facut mereu sa merg mai departe", povesteste Liliana Gheorghiu, medic cardiolog si conferentiar al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj.

"M-am bucurat mereu in jurul meu de oameni tineri sau specialisti in formare, carora le-am aratat tot respectul meu, in calitate de coleg, si m-am straduit sa-i pregatesc sa devina medici adevarati". Considera ca intalnirea cu prof. dr. Nicolae Stancioiu a fost un adevarat noroc, pentru ca, alaturi de el si de "o mana de oameni de nadejde", Liliana Gheorghiu a contribuit la dezvoltarea cardiologiei clujene actuale.

"Clujul a insemnat pentru mine locul in care m-am desavarsit in calitate de cardiolog, lucrand in urgenta, la patul bolnavului, cat si in formarea primilor cardiologi pediatri. A fost greu, nespus de greu, a cerut sacrificii multe, dar retraiesc si acum amintiri placute legate de acest inceput."

Doina Piciu
"Succesul in medicina are o unitate de masura: Omul."
Este medic primar si coordoneaza activitatea uneia dintre cele mai moderne unitati nucleare de diagnostic si tratament din tara – sectia de medicina nucleara din cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuta.

Anii petrecuti in strainatate, la studii, i-au intarit convingerea ca trebuie sa se intoarca in Romania, intr-un institut care poate rivaliza cu cele mai importante centre oncologice europene. Cat despre orasul in care a crescut si s-a format, acesta "are mireasma unui oras vechi, distins, cultural, dar in acelasi timp, parfumul voluptuos al tineretii, prin zecile de mii de studenti aflati vremelnic in aceasta urbe.

Clujul mi-a dat educatia cu care m-am simtit acasa si la Viena, Paris, Londra, Iasi, Bucuresti sau Constanta". In ceea ce priveste succesul, Doina Piciu marturiseste: "Cred cu toata convingerea ca acesta nu reprezinta lumea multa adunata la usa sau programata dupa luni de zile; asta nu inseamna decat cel mult o organizare precara. Succes? Un om suferind caruia ai reusit sa-i aduci vindecarea si speranta."

Social
Maria Popa
Numele sau e legat de cea mai cunoscuta asociatie din Cluj care sprijina femeile aflate in dificultate.
Din 2006, an in care a devenit presedintele Asociatiei Femeilor Impotriva Violentei (AFIV) – ARTEMIS, Maria Popa s-a implicat in numeroase proiecte de constientizare a problemelor cu care se confrunta comunitatea pe care a ales s-o reprezinte.

"Prin toate programele pe care le-am derulat si serviciile pe care le oferim, am adus o alternativa la ceea ce nu este acoperit de institutiile guvernamentale in sfera violentei si a abuzului asupra femeilor si copiilor". Cele mai importante proiecte au avut in vedere campanii de promovare a egalitatii dintre femei si barbati, de nondiscriminare si de lupta impotriva violentei domestice.

"Am condus o activitate constanta de lobby alaturi de mass-media pentru a sustine drepturile femeilor si a infiinta un adapost destinat victimelor violentei din Cluj-Napoca", spune Maria Popa, care continua: "Am avut intotdeauna ca baza principiile si practicile europene in acest domeniu, AFIV – ARTEMIS fiind membra a WAVE-Network, o organizatie europeana care militeaza, de asemenea, impotriva violentei asupra femeilor".

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera