Femeia care poate mânca doar banane și căpșuni. Cum a ajuns în această situație?
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2019/07/Femeia-care-poate-mânca-doar-banane-și-căpșuni.jpg)
O femeie de 38 de ani a fost diagnosticată cu o formă agresivă de alergie care îi permite să mănânce doar banane și căpșuni. Cum a ajuns în această situație?
Problemele au început pentru Kristie Downen în anul 2015, atunci când a fost mușcată de o căpușă. Inițial, femeia nu a acordat prea mare atenție acestui detaliu, având în vedere că a fost mușcată de mai multe ori înainte, fără să dezvolte complicații. Ulterior, Kristie Downen s-a confruntat cu o serie de simptome inexplicabile, cum ar fi balonarea, umflăturile, vărăsăturile și diareea, ceea ce a determinat-o să meargă la medic.
Femeia care poate mânca doar banane și căpșuni
După ce au realizat mai multe teste, medicii au descoperit că femeia dezvoltase sindromul alfa-gal, un timp de alergie cauzat de mușcătura de căpușă.
„Era o mușcătură pe glezna mea și zona era roșie, dar medicul a spus că este doar o reacție alergică și că va dispărea. Stomacul meu era umflat, aveam diaree, urticarie și vărsături. M-am umflat atât de tare că arătam de parcă eram însărcinată în nouă luni.”, a povestit Kristie Downen, potrivit dailymail.co.uk.
Până în momentul în care medicii au descoperit adevărata cauză a problemelor de sănătate, Kristie Downen a primit mai multe diagnostice greșite și tratamente care nu au avut niciun rezultat.
„Am intrat în cabinetul medicului și i-am spus: Mai degrabă mor decât să mă mai simt așa.”, a spus femeia.
Sindromul alfa-gal produce o alergie la carnea roșie, dar pentru că femeia se confrunta și cu o problemă dentară în momentul în care a fost mușcată de căpușă, sistemul ei imunitar a fost puternic afectat, iar acest detaliu a făcut ca alergia ei să devină una severă. În prezent, Kristie Downen este alergică la mai bine de 29 de alimente, printre care se numără și varza, ciocolata, ardeii, ouăle, orezul, arahidele sau salata verde. Având în vedere că majoritatea alimentelor ajung să îi pună sănătatea în pericol, femeia a ajuns să consume doar banane și căpșuni.
„Supraviețuiesc cu banane și căpșuni acum. Pot introduce în dietă pește de două ori pe săptămână, asta dacă am noroc.”, a mărturisit Kristie Downen.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Tânăra care și-a convins iubitul să se sinucidă, subiect de documentar