FEMEIA ANULUI 2017 – trofeul pentru RESPONSABILITATE SOCIALĂ

FEMEIA ANULUI 2017 – trofeul pentru RESPONSABILITATE SOCIALĂ

Am crezut cu toții că responsabilitatea socială este apanajul corporațiilor. Și că sub acest concept se fabrică lucruri bune în folosul comunității. În general, lucrurile așa au stat. Asta până când voci din ce în ce mai remarcabile au fost auzite dincolo de eforturile marilor corporații. Una dintre aceste voci aparține unei femei demne de paginile revistei Avantaje. Miercuri, 28 martie, veți afla cine va primi trofeul Femeia Anului 2017 pentru Responsabilitate Socială.

O femeie pentru cauza femeilor

Cine este Femeia Anului care s-a remarcat în domeniul responsabilității sociale?

Misiunea ei este aceea de a conștientiza populația privind importanța adoptării unui stil de viață sănătos și de promovare a educației în zona sănătății, de consolidare a responsabilității civice în România.

Femeia Anului 2017 a adus pentru prima dată în atenția publicului din România o problemă cu implicații majore în viața femeilor: cancerul de sân.

În 2014, în urma demersurilor făcute de cea pe care revista Avantaje a desemnat-o Femeia Anului pentru Responsabilitate Socială, Senatul Român a declarat 1 Octombrie – Zi Națională de luptă Împotriva Cancerului de Sân.

Și pentru că în România mortalitatea și incidența cancerului de col uterin și de sân sunt printre cele mai mari din UE, vocea pregnantă a acestei femei și demersurile colective alipite unui proiect comun au făcut ca pentru prima dată în România să se demaraze bazele primului program national de screening pentru cancerul de sân. Din cauza lipsei acestui program la noi în țară, există o mare diferență între rata de supraviețuire din România și media europeană pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro