Femeia anului 2011: Ana Maria Schweitzer

Ana Maria Schweitzer, psiholog
Lucreaza din 1999 cu echipa Fundatiei Baylor – Marea Neagra Romania. In prezent, e director executiv al Fundatiei, organizatie care are sediul la Constanta si a carei misiune e sa ajute comunitatile sa dezvolte servicii eficiente de prevenire si ingrijire pentru boli infectioase.

Impreuna cu echipa Baylor, coordoneaza, din 2005, Centrul clinic de Excelenta HIV, care ofera un model unic de ingrijire medicala, psihologica si sociala pacientilor seropozitivi, inclusiv supravietuitorilor pe termen lung, care au devenit tineri adulti.

Acest lucru a dus la evolutia Centrului Clinic de Excelenta HIV, dintr-o clinica HIV/SIDA care oferea servicii copiilor, intr-o clinica orientata pe familie, care deserveste atat copii cat si adulti, printr-o gama larga de servicii medicale si de prevenire, toate asigurand o continuitate a ingrijirii, in concordanta cu nevoile mereu in schimbare ale pacientilor si ale famiilor acestora.

Printre realizarile de marca ale Fundatiei se numara si Laboratorul Mobil de Testare si Consiliere gratuite pentru HIV si virusurile hepatitice B si C.

Daniela Palade Teodorescu; foto: Cristian Duminecioiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera