Fata aceasta a cântat în timpul unei operații pe creier pentru a-și salva abilitățile muzicale

Kira Iaconetti a făcut teatru muzical încă din copilărie și visa la o carieră în acest domeniu.

Tânăra, în vârstă de 19 ani, și-a petrecut întreaga viață interpretând diferite piese muzicale, până în urmă cu aproape patru ani, când a început să aibă o reacție ciudată atunci când asculta muzică.

“A fost ca un comutator de lumină oprit în creierul meu”, a declarat Iaconetti într-un interviu pentru Spitalul de Copii din Seattle.

“Dintr-o dată, am fost ton surd, nu puteam procesa cuvintele în același timp cu muzica și nu puteam să cânt.”

Adolescenta avea aceste “episoade” care nu țineau mai mult de două minute, dar care erau deosebit de epuizante. Totuși, ea și-a făcut griji cu privire la aceste evenimente neplăcute abia când frecvența lor a crescut.

Iaconetti și mama ei au mers la Spitalul de Copii din Seattle, unde medicii au diagnosticat-o cu o formă rară de epilepsie în care crizele sunt declanșate de muzică.

Neurochirurgul Jason Hauptman de la Spitalul pentru Copii din Seattle, care s-a ocupat de cazul acestei tinere, a decis să supună pacienta unei intervenții chirurgicale în timpul căreia ea să fie anesteziată, dar totuși trează. Motivul a fost acela ca tânăra să poată cânta în timpul operației, pentru a evidenția părțile din creier ce sunt legate de abilitățile ei muzicale.

“Accentul nostru nu era doar să avem grijă de tumoare, dar și de a-i face viața mai bună. Am vrut să păstrăm lucrurile de care are grijă, cum ar fi pasiunea ei pentru o carieră în teatrul muzical”, a spus medicul.

Melodia pe care a ales-o tânăra s-o cânte a fost „Island in the Sun' a trupei Weezer, deoarece aceasta îi amintește de locul în care s-a născut, Hawaii, dar și pentru că include versul „Nu îmi pot controla creierul'.

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate