“Te rog, ascultă-ți trupul!” – Mesajul unei mame care și-a pierdut copilul înainte de naștere

Kristy Watson, din Australia, a pierdut sarcina la 32 de săptămâni din cauza unei complicații, preeclampsie.

După trei avorturi spontane, credea că, în sfârșit, va avea un copil sănătos. Însă inima micuțului a încetat să mai bată.

Imediat după nașterea indusă, mama a creat amintiri cu bebelușul care s-a dus direct la îngeri. Apoi a publicat imaginile pe rețelele sociale, ca un avertisment pentru viitoarele mămici. A făcut acest gest în speranța că “nici o mamă, nicio familie să nu treacă printr-o astfel de durere și suferință”.

Publicată de Kristy Watson pe Luni, 20 August 2018

Cu toate astea, Kristy își lăudă corpul pentru că a fost suficient de puternic încât să poarte o sarcină când nu mai credea că este posibil, dar la 26 de săptămâni a avut o îndoială că ceva nu este în regulă.

În primele săptămâni ale sarcinii, fața, mâinile și picioarele i s-au umflat, avea tulburări de vedere și dureri de cap puternice ce au durat zile întregi.
În săptămâna a 26-a, a cerut ajutorul medicilor. Nimeni nu a crezut că femeia avea probleme grave, așa că au trimis-o acasă.

Publicată de Kristy Watson pe Marţi, 17 Aprilie 2018

Câteva săptămâni mai târziu, viața lui Kristy era în pericol, fiind la un pas de moarte, iar copilul din pântecul ei, un băiețel pe care l-a numit Kaycen, murise. Medicii nu au fost capabili să să diagnosticheze o complicație des întâlnită în sarcină, preeclampsia.

„M-am dus singură la spital în acea dimineață, doar ca să aflu, două ore mai târziu, că am pierdut copilul. Sunt cuvinte pe care nu îți dorești să le auzi niciodată și nici nu ai cum să fii pregătită să le auzi, în special când sarcina era atât de avansată. Știam de la a 26-a săptămână că ceva nu era bine. Durerile de cap, umflăturile, problemele de vedere, tensiunea oscilantă, știam că nu aveau cum să fie, așa cum mi se tot spunea, sunt simptome normale în timpul unei sarcini.'

Publicată de Kristy Watson pe Joi, 2 August 2018

Kristy le sfătuiește pe toate femeile să-și asculte intestinul, să lupte pentru răspunsuri și să se asigure că sunt ascultate.

“Te rog, ascultă-ți trupul!”

“Am simțit ultimele mișcări ale fiului meu pe data de 26 iulie, în jurul orei 8.30″, a spus Kristy.
Mi-am pierdut copilul din cauza faptului că sistemul medical m-a pus la pământ și nimeni nu m-a ascultat”.
“Acum mă duc acasă cu sufletul gol, cu o inimă sfărâmată în bucăți, încât îi va lua mult timp să se vindece”.

Publicată de Kristy Watson pe Joi, 2 August 2018

 

Preeclampsia este una dintre afecțiunile des întâlnite în perioada sarcinii.
Preeclampsia debutează în general după săptămâna 20 de sarcină, cel mai frecvent în ultimul trimestru și se caracterizează în principal prin prezenţa hipertensiunii arteriale şi printr-un nivel ridicat de proteine în urină. Mai exact, simptome pe care nu prea poţi să le identifici decât prin analize medicale, controale regulate la medic şi monitorizarea tensiunii.

 

Iulia Sandu

Foto: Facebook/ Kristy Watson

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate