Fascinanta lume a tangoului argentinian, dansul care naște iubiri și pasiuni pe viață

tango

Puţin ştiută, la câţiva paşi de noi, stă ascunsă o lume aparte. Fascinantă, incitantă în umbra reflectoarelor colorate, fantezistă, strălucitoare şi incitantă: lumea pasionantă a tangoului argentinian, dansul care naşte iubiri şi pasiuni pe viaţă.

Povestea Ancăi şi a lui Traian Ionescu, doi oameni pe care tangoul i-a adus împreună, şi a curajului cu care au pornit ambiţiosul proiect al Asociaţiei pentru Cultură şi Tango, dedicată „celui mai frumos dans din lume, începe în Bucureşti, într-o mansardă din lemn, unde atmosfera, energia aproape electrică a mişcărilor şi acordurile iscate pe întinderile fără capăt ale pampasului au fascinat-o complet pe Anca, frumoasa craioveancă.

Viaţa, în jurul artei dansului

„Nu venisem cu aşteptări mari de a dansa, fiindcă amicul care mă adusese acolo mă avertizase că, la tango, «regulile sunt altfel» decât la dansurile latino pe care le ştiam atât de bine. Contrar aşteptărilor, a fost o seară magică, în care am cunoscut persoane deosebite, printre care şi pe viitorul meu soţ, Traian.

Îmbrăţişarea şi trăirile primului dans au fost atât de puternice, încât pur şi simplu am ameţit, ceea ce i-am spus şi lui la finalul tandei (o tandă este un calup de 3-4 melodii de tango). El doar a zâmbit şi mi-a zis un simplu «mulţumesc». Încă îmi mai răsună în gând şi în inimă acele cuvinte, de fiecare dată când mă gândesc cum ne-am cunoscut.

Au urmat multe alte seri de dans, până când ne-am hotărât să rămânem pentru totdeauna îmbrăţişaţi. La început, uşurinţa deciziei m-a speriat puţin, însă mi-am dat seama că atunci când totul este natural şi vine din inimă, lucrurile se întâmplă pur şi simplu.

Tangoul te schimbă pentru totdeauna

anca ionescu si micutul cezar

Toate temerile mele legate de carieră, de faptul că părinţii încă mai sperau să mă întorc în oraşul natal au dispărut imediat doar pentru că totul se învârtea în jurul familiei mele și al pasiunii pentru tango: Traian (partenerul meu de dans și de viață), Cezar (bebelușul nostru care are acum aproape trei ani) şi Eliza, căţeluşa noastră albă, cuminte şi prezentă, pe cât posibil, la serile de tango argentinian, povesteşte Anca Ionescu şi mărturiseşte cu un surâs încântător că tangoul i-a schimbat pe fiecare dintre ei pentru totdeauna şi i-a făcut să-şi construiască viaţa în jurul acestei arte.

Pasiunea i-a determinat pe cei doi soţi să dorească să predea această artă tuturor categoriilor de vârstă, iar dorința s-a concretizat în înființarea Asociației pentru Cultură și Tango, un ONG devenit bucuria lor de după orele lungi de birou şi inspiraţia de a-i iniţia pe ceilalţi în tainele mişcărilor pasionale.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate