Dieta ketogenică a pus pe picioare un băiețel care suferă de o formă rară de epilepsie

Adela Chirică este mama lui Davis, un băiețel care suferă de Sindrom Dravet, o formă rară de epilepsie. După multe tratamente invazive, care aproape erau să îl piardă pe Davis, Adela a apelat la dieta ketogenică. Aceasta l-a pus la picioare pe micuțul atât de încercat. Adela spune că dieta i-a redat fiul aproape sănătos, iar lui Davis i-a oferit bucuria copilăriei. De aceea a dorit să împărtășească și altor părinți din experiența ei.

adela chirica si fiul ei

1 din 20.000 copii are Sindrom Dravet

Sunt Adela Chirica și visul meu a fost să devin mamă! Am visat ani la rând la acest moment și știam că doar un copil mă va împlini și mă va face să trăiesc cu adevărat! Așa a venit fiul meu, Davis, acum în vârstă de 9 ani. Însă, cum în viață nu se întâmplă totul cum visezi, Davis este un copil special, unul din cei 20.000 de copii care se nasc cu Sindrom Dravet, o forma severă și incurabilă de epilepsie!

In ianuarie 2012, Davis a intrat in status epilepticus (coma) si a fost un miracol ca si-a mai revenit. Asa cum este un miracol tot ce s-a intamplat de atunci cu viata noastra!

A fost diagnosticat cu Sindrom Dravet la Paris in martie 2012, iar pentru mine atunci a fost momentul in care am simțit ca totul se va termina, ca nu voi avea puterea sa lupt cu o astfel de boala rară si incurabila, eu, o mama singura. Copiii speciali nu vin cu instrucțiuni si este foarte greu sa stii ce decizii sa iei.

Crize zilnice, slabe șanse de ameliorare și perspectiva unei morți iminente

La momentul respectiv, Davis avea crize aproape zilnice, uneori si de două ori pe zi, nu vorbea, deși avea 4 ani, decât cuvinte puține și fără să lege propoziții, nu mai putea să meargă, iar piciorușele lui erau în orteze de la bazin până la glezne. La întoarcerea în țară, din cauza tratamentului, a făcut hemoragie internă și insuficiență hepatică… Atunci am realizat că nu medicația excesivă va fi salvarea noastră.

Alături de Teodora Neagu, și ea mamă a unei fetițe cu sindrom Dravet, am înființat Asociația pentru Dravet și alte Epliepsii Rare, iar la unul dintre evenimentele organizate de noi, l-am cunoscut și pe Cristian Mărgărit, care a povestit despre eficiența dietei ketogenice în bolile neurologice, mai ales în epilepsie.

Asa ca am decis sa incercam si noi aceasta dietă, cu atât mai mult cu cât eu știam si credeam cu tărie cu alimentația este cea mai importantă in viata fiecăruia, sănătos sau bolnav.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate