Faimoasele inele de logodnă din familia regală. Cât a costat cea mai scumpă bijuterie?

Familia regală deține o moștenire extraordinară. Inelele de logodnă pe care le-au avut de-a lungul timpului membrele familiei regale britanice i-au fascinat pe oamenii de pretutindeni. Unul dintre aceste inele este, însă, cu totul special și se remarcă prin prețul exorbitant.

Reprezentanții monarhiei moderne, precum Prințul Charles și Prințul William, au oferit viitoarelor lor soții inele de logodnă unice, bătute cu cele mai mari diamante. Cu toate acestea, un fost membru al familiei regale a fost cel care i-ar fi oferit logodnicei lui cel mai scump inel din istoria regalității engleze.

După cum scrie, Daily Express, Ducele de Windsor a abdicat de pe tron pentru a se căsători cu Wallis Simpson, pe care a cerut-o în căsătorie în 1936 cu un inel de smarald de 19,77 carate produs de Cartier.

Uluitoarea bijuterie avea montată central o piatră cu baghete de diamant pe ambele părți, care erau montate pe o bandă din platină. Inelul avea gravată inscripția „Aparținem acum unul altuia 27 x 36', care făcea trimitere la data logodnei lor, potrivit revistei franțuzești „Marie Claire'.

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Cât a costat cea mai scumpă bijuterie?

Potrivit Daily Express, celebrul inel se estimează că valorează 1,8 milioane de lire sterline în banii de astăzi, fiind considerat cel mai scump inel de logodnă achiziționat vreodată de un membru al casei regale.

Inelul cu safir oval și diamante primit de Kate Middleton de la Prințul William este o moștenire. Bijuteria a aparținut mamei acestuia, Prințesa Diana, care l-a primit de la Prințul Charles atunci când s-au căsătorit, în 1981. Inelul a fost evaluat la o sumă mult mai mică, de aproximativ 400.000 de lire sterline.

Potrivit unui studiu realizat de renumitului producător de bijuterii EST1897, inelul Ducesei de Cambridge valorează cu 255.000 de lire sterline mai mult decât inelul primit de cumnata sa, Meghan Markle.

Într-un interviu pentru Daily Express, Roseanna Croft, fondatoarea „Roseanna Croft Jewellery', a explicat de ce inelul lui Kate are o asemenea valoare. „În opinia mea, acest inel este neprețuit, și asta nu numai datorită a ceea ce înseamnă pentru Prințul William și pentru Ducesa de Cambridge, ci mai ales datorită faptului că este o moștenire de la Prințesa Diana. Aceasta a fost o femeie care a însemnat atât de mult pentru mulți britanici și numai, ca să nu mai vorbim de fiii și de familia ei'.

Alte inele de logodnă din familia regală britanică

În 1947, Prințul Philip a cerut-o de soție pe Prințesa Elisabeta a II-a cu ocazia unei ceremonii care a avut loc la Castelul Balmoral, situat în zona Aberdeenshire (Scoția). Inelul de logodnă avea un diamant masiv de formă rotundă și două diamante mai mici, acestea fiind atașate unei benzi argintii.

Inelul de logodnă cu care Prințul Harry a cerut-o în căsătorie pe Meghan Markle în 2017 are trei diamante. Piatra centrală este un diamant originar din Botswana, o țară la care Harry ține foarte mult și în care cuplul a călătorit împreună înainte de a se logodi. Celelalte două diamante au aparținut mamei lui, Prințesa Diana, acestea fiind atașate unei benzi din aur galben.

Inelul de logodnă cu care Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Camilla Parker Bowles este o moștenire de familie, acesta aparținând, se pare, Reginei Mamă. Bijuteria este realizată din platină și are un diamant pătrat în mijloc și alte trei pe fiecare parte.

În anul 1986, Sarah Ferguson, Ducesă de York, a fost cerută în căsătorie de Prințul Andrew, care i-a oferit un inel cu rubin Burmese înconjurat de 10 diamante, acestea formând împreună o floare.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete