Extensiile, un adevărat pericol pentru părul tău. Ce se întâmplă dacă le porți o perioadă îndelungată?

Pentru foarte multe femei, extensiile reprezintă soluția salvatoare atunci când își doresc un păr lung și bogat. Dacă unele dintre ele aleg să le poarte doar la anumite ocazii, pentru a obține acele coafuri pe care le putem vedea doar în paginile revistelor, altele folosesc extensiile zilnic, fără să știe că podoaba lor capilară este în mare pericol.

Extensiile ne pot ajuta să avem acel păr lung și bogat la care visăm, însă purtate în mod constant, acestea pot cauza probleme serioase părului natural. Un medic a vorbit despre această problemă și le-a sfătuit pe femei să fie foarte atente atunci când își aleg extensiile.

Ce se întâmplă dacă porți extensii o perioadă îndelungată?

Purtate în permanență, extensiile ajung să subțieze firul de păr și să favorizeze căderea acestuia. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că extensiile exercită o forță puternică la nivelul firelor de păr, ceea ce poate duce la apariția cheliei.

“Forța exercitată zilnic la nivelul părului va provoca o recesiune a acestuia, din cauza tracțiunii cronice, iar acest lucru poate duce la apariția cheliei pe suprafața scalpului”, a spus Dr Nestor, potrivit dailymail.co.uk.

Imediat după o cădere masivă a părului și apariția cheliei, multe femei se sperie și încep să își aplice și mai multe extensii. Acest lucru nu face altceva decât să agraveze problema și să ducă la apariția unui cerc vicios. Specialiștii le sfătuiesc pe femei să apeleze la extensii cât mai rar și doar în situațiile în care există o necesitate, asta pentru a preveni căderea părului.

Dacă deja se confruntă cu această problemă, medicul Nestor le recomandă femeilor să uite de extensii și să își lase părul să revină la forma inițială. În decursul a 3 luni, părul ar trebui să se regenereze, iar dacă acest lucru nu se întâmplă de la sine, medicul dermatolog ar putea rezolva această problemă prin prescrierea unor tratamente speciale. 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să îți alegi rujul roșu în funcție de culoarea părului

Look-ul office – o reinterpretare fresh

Tratament natural pentru părul uscat și vopsit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete