Telefonul mobil dauneaza sanatatii?

Telefonul mobil dauneaza sanatatii?

Radiatiile electromagnetice la care suntem expusi cel mai frecvent sunt cele produse de telefoanele mobile si de releele de telefonie mobila. Studii recente au aratat ca aceste radiatii au numeroase efecte negative asupra sanatatii. Pot produce dificultati de concentrare, tulburari de somn, pierderi de memorie, cefalee (dureri de cap), stare de oboseala. Tensiunea arteriala se poate modifica fie in sensul cresterii, fie in cel al scaderii.

S-au constatat niveluri crescute ale colesterolului si ale glicemiei la persoanele expuse timp indelungat la radiatiile electromagnetice. De asemenea, e posibila scaderea imunitatii, precum si scaderea nivelului de testosteron la barbati. Studii experimentale pe animale au aratat posibilitatea aparitiei neoplaziilor in corp, cauzate de efectul local de incalzire pe care il produc radiatiile electromagnetice odata ajunse in corp. Aceasta incalzire inhiba o proteina care in mod normal se ocupa de corectarea degradarii ADN-ului (si ADN-ul uman este expus permanent efectului de degradare).

Cercetarile au aratat ca dispozitivele de tip „hands free“ sunt si mai nocive decat telefoanele mobile, fiindca radiatia ajunsa in interiorul cutiei craniene este de 3 ori mai mare decat atunci cand tinem telefonul mobil la ureche.

Recomandari pentru reducerea nivelului acestor radiatii: limitarea convorbirilor la mobil, folosirea speakerului (fiindca asa tinem telefonul mai departe de cap), evitarea convorbirilor telefonice in masina, deoarece caroseria acesteia amplifica radiatiile.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor