Prietenei mele ii este frica de sarcina si nastere

Prietenei mele ii este frica de sarcina si nastere

Putem vorbi despre o fobie atunci cand frica se declanseaza in afara contactului direct cu stimulul declansator. Dupa cum ne-ai povestit ca reactioneaza prietena ta, este posibil sa fie tocofobica. Dar pentru a avea un diagnostic autentic, iti propun sa o indrumi catre un cabinet de consiliere sau psihoterapie, unde un psiholog poate stabili cu acuratete daca prietena ta prezinta toate simptomele tocofobiei.

Din statisticile recente reiese ca o mare parte dintre noi avem cel putin o fobie. Desi unii cercetatori propun cauze ereditare pentru aparitia fobiilor, altii reclama deficite educationale ori interpretari ale unor experiente traumatizante traite la un moment dat in istoria personala. Ii recomand prietenei tale sa inteleaga ce se intampla cu ea atunci cand se gandeste la sarcina si la nastere.

Poate fi atenta la starile specifice pe care le traieste la gandul ca va naste, la schimbarile fiziologice care apar – inima incepe sa bata mai repede, mainile pot transpira brusc, apare senzatia de sufocare/ameteala. Acest proces de autoobservare si constientizare o poate ajuta, cu sprijinul unui psiholog, sa isi depaseasca constructiv fobia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor