Pastilele cu melatonina regleaza somnul?

Melatonina este un hormon produs de o glanda endocrina, epifiza sau glanda pineala, aflata la baza creierului. Epifiza se mai numeste si „ceasul biologic al omului“, pentru ca este raspunzatoare de reglarea ritmului biologic si de adaptarea la schimbarile zi-noapte. Epifiza ne ajuta sa ne trezim dimineata fara ceas la aceeasi ora (unii dintre noi) sau sa ne acomodam repede la schimbarile de fus orar.

Melatonina este raspunzatoare de reglarea somnului, iar daca nu se sintetizeaza in cantitate normala, rezultatul este un somn superficial si de calitate proasta, neodihnitor. In cazuri mai severe apare insomnia.

In mod normal, cantitatea de melatonina scade odata cu varsta, incepand cu 40 de ani.
Alte actiuni benefice ale melatoninei sunt cele de imbunatatire a activitatii sistemului imunitar, de combatere a stresului, de incetinire a procesului de imbatranire.

Tabletele cu melatonina se pot administra persoanelor cu tulburari de somn, dar nu depresivilor sau celor care sufera de boli autoimune. Femeilor gravide sau celor care alapteaza li se contraindica preparatele cu melatonina.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro