Mi se umfla picioarele foarte tare. Ce sa fac sa nu mi se mai umfle?

Mi se umfla picioarele foarte tare. Ce sa fac sa nu mi se mai umfle?

Mi se umfla picioarele foarte tare. Ce sa fac sa nu mi se mai umfle?

Geanina

Cauzele umflarii picioarelor sunt diverse. Probabil, cea mai intalnita la femei, este insuficienta circulatorie venoasa periferica. In acest caz, picioarele se umfla in a doua jumatate a zilei, mai ales in urma unui ortostatism prelungit (stat mult in picioare). In timp pot aparea varice, adica dilatatii varicoase ale venelor de la nivelul membrelor inferioare. Picioarele se dezumfla daca sunt tinute deasupra corpului, de exemplu, pe niste perne mai inalte cand se sta culcat in pat. Se pot folosi anumite unguente cu care se maseaza picioarele de jos in sus pentru a ajuta la drenajul limfatic.

O alimentatie prea bogata in sare poate produce umflarea picioarelor (edeme) deoarece sarea duce la retinerea de apa in organism.

Inaintea ciclului menstrual, in cadrul sindromului premenstrual, organismul retine mai multe lichide din cauza modificarilor hormonale din organism. La fel se intampla si in unele boli endocrine.
Edemele de la nivelul picioarelor se intalnesc si in afectiuni mai severe cum ar fi cele renale, cardiace sau hepatice. Este insa vorba de forme avansate de boala. Edemele renale apar mai ales dimineata, afectind si pleoapele sau zona din jurul ochilor. Sumarul de urina pune in evidenta existenta proteinuriei (se pierd multe proteine in urina). Edemele cardiace se formeaza in jurul gleznelor, nu afecteaza fata si apar tarziu in evolutia unei boli cardiace. Afectiunile hepatice produc edeme prin scaderea sintezei de proteine din ficat. Un exemplu este ciroza hepatica, caz in care edemele se insotesc si de ascita (acumulare de lichid la nivelul abdomenului).

Dupa cum vezi, umflarea picioarelor poate aparea atit in situatii inofensive (consum exagerat de sare, stat in picioare prelungit, mai ales in sezonul cald) cit si in unele boli destul de serioase (cardiace, renale, hepatice).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor