Are tulburare obsesiv-compulsiva

Are tulburare obsesiv-compulsiva

TOC – Tulburarea Obsesiv Compulsiva este o tulburare de anxietate, iar varsta medie de debut este 20 de ani. Faptul ca baietelul prietenei tale a fost diagnosticat cu TOC la 9 ani e o premisa pentru un prognostic destul de rezervat in privinta evolutiei.

Pe de alta parte, informarea corecta a mamei despre caracteristicile acestei tulburari, specificul ei in cazul varstei mici la care a debutat si in special constientizarea faptului ca baietelul nu are nici o responsabilitate pentru aparitia acestei tulburari pot contribui la echilibrul membrilor familiei in care exista un copil cu acest diagnostic.

Ceea ce recomand este obtinerea unui diagnostic secundar, „second opinion“. Mama poate merge impreuna cu copilul la alt psiholog sau medic psihiatru, pentru a obtine un diagnostic paralel. Posibil ca acesta sa-l confirme pe cel anterior sau sa fie un diagnostic usor diferentiat. Deseori, un al doilea diagnostic este cel care determina certitudinea.

O alta recomandare este ca baietelul sa urmeze, in paralel cu tratamentul medicamentos (care e obligatoriu), si sedinte de psihoterapie cognitiv-comportamentala, care il ajuta sa-si schimbe gandurile si sentimentele. Pentru a avea succes, terapia medicamentoasa si cea cognitiv-comportamentala trebuie sa fie insotite de participarea familiei, de implicarea ei activa. Daca mama este profund afectata de tulburarea copilului, trebuie sa urmeze si ea sedinte de psihoterapie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor