Exerciții pentru spate: beneficii și sfaturi pentru execuții corecte

Exercițiile pentru spate se numără printre cele mai populare serii de repetări din programul unui sportiv. Extensiile de trunchi la banca flexibilă, ramatul cu gantera sau tracțiunile la bară asigură o mulțime de beneficii, atât timp cât mișcările specifice sunt executate în mod corect. 

Află mai multe despre principalele aspecte pozitive, asociate exercițiilor pentru musculatura spatelui, precum și despre ABC-ul recomandărilor pentru executarea acestora: 

Exerciții pentru spate: principalele beneficii 

Mișcările pe care le realizezi de-a lungul unei serii de repetări se concentrează pe anumite puncte de la nivelul spatelui. Prin stimularea acestora, exercițiile pe care le realizezi contribuie la corectarea unei posturi posibil deficitare. Mai mult decât atât, îți permit să lucrezi alte grupe de mușchi, utilizând greutăți din ce în ce mai mari. 

Spunem asta, deoarece majoritatea exercițiilor pentru spate antrenează în efortul depus la mișcare mușchii brațelor (biceps, triceps), sau mușchii de la nivelul umerilor (deltoid, supraspinos, infraspinos, rotund mic, rotund mare, subscapular). Așadar, cu cât umerii sunt mai bine lucrați, cu atât vei avea un nivel al forței mai ridicat, în zona superioară a corpului. 

Mai mult decât atât, exercițiile pentru mușchii spatelui stimulează buna funcționare a sistemului metabolic. Linia posterioară a grupelor musculare este compusă din mușchi ce măsoară dimensiuni impresionante. Contractarea și dilatarea acestora, pe baza mișcărilor efectuate într-o serie de repetări, generează arderi calorice mult mai ridicate.  

Nu în ultimul rând, aceasta etapă din cadrul unui antrenament pentru forță sau definire asigură îmbunătățirea vizibilă a aspectului general. Datorită dimensiunilor acestor mușchi, creșterea în masă influențează semnificativ întreaga ta imagine. 

Sfaturi pentru a executa corect exercițiile pentru spate

Poți beneficia de toate beneficiile enumerate mai sus, atunci când execuți în mod corect exercițiile de forță concentrate asupra mușchilor spatelui. Mai mult decât atât, realizând așa cum trebuie seriile de mișcări respective, riscul de accidentare la nivelul lombar, sau la cel al umerilor, se reduce considerabil. Vezi ce ai de făcut: 

Învață cum se execută exercițiile pentru spate

Dacă te antrenezi în sală, cere sfatul unor colegi cu experiență, sau pe cel al trainerului. Este important să înțelegi atât dinamica mișcărilor din cadrul unei repetări, cât și modul corect în care trebuie să respiri, în timp ce le realizezi. Adoptarea posturii optime pentru exercițiul respectiv este un alt detaliu de care trebuie să ții cont.   

Asigură-te că lucrezi cu greutăți potrivite pentru tine

Valoarea greutății selectate trebuie să fie raportată la forța pe care o ai în spate, în umeri și în brațe. Seriile de repetări cu greutăți prea mari determină riscul de a nu executa mișcările în mod corect. Mai mult decât atât, supui grupele musculare unei tensiuni mult prea mari pentru potențialul lor, factor ce poate cauza accidentarea. 

Evită supraîncărcarea programului de antrenamente

Alocă doar o zi pe săptămână programului pentru spate și asigură-te că, în timpul sesiunii respective, realizezi un număr de cel mult 4-5 tipuri de exerciții. Poți alterna exercițiile cu greutate proprie (tracțiunile) cu cele în care utilizezi greutăți individuale (ramatul cu gantera), pentru a lucra în mod diferit mușchii. Supraîncărcarea poate duce la accidentare. 

Realizează acasă exerciții pentru spate

Comandă online cele mai bune aparate pentru antrenamentul spatelui și obții prin efort toate beneficiile de mai sus, chiar la tine acasă. Alege produsele potrivite pentru spațiul liber avut la dispoziție, ținând cont de faptul că și planurile suspendate pot fi utilizare pentru montarea lor (ex: bara pentru tracțiuni cu montare pe tavan sau perete). 

Aparatele pentru exerciții de spate îți permit să execuți în mod corect mișcările respective, asigurând suport, confort și mobilitate optimă. Le comanzi online și ajung la tine acasă în cel mai scurt timp posibil. Instalarea acestora presupune un proces simplu de parcurs, bazat pe pașii recomandați în instrucțiunile de utilizare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial