Exercitii pentru creier

Exercitii pentru creier

Exercitii pentru creier
Reactiveaza-ti simturile.
Alege un drum nou spre serviciu sau un alt loc de unde sa-ti faci cumparaturi. Daca esti la volan, deschide geamul si lasa-te invaluita de aromele din jur, de zgomote.

Spala-te pe dinti cu cealalta mana (daca pana acum foloseai mana dreapta pentru a te spala, acum incearca sa periezi dintii cu stanga). Apoi fa acelasi exercitiu si pentru alte activitati – sa iti inchei nasturii, sa deschizi usile, sa torni cafeaua in cesti.

Alege hainele pe care vrei sa le porti in ziua respectiva, apoi imbraca-te cu ochii inchisi. Poate ca suna nebuneste, dar este o provocare pentru creier, pentru ca in felul acesta alte simturi vor prelua conducerea.

Fa teste de agilitate… mentala: pe o foaie de hartie, trece pe o coloana verticala literele de la A la G. Acum, incepand cu linia din dreptul literei A, din testul de mai jos, uita-te la fiecare linie, pe rand. Apoi acopera pagina revistei si noteaza pe foaia ta ce-ai retinut. Majoritatea poate memora in jur de sapte cifre, ajungand la litera D. Poti ajunge pana la G, memorand 10 cifre?

A 9537
B 05538
C 810543
D 3972107
E 89009536
F 728312994
G 2388687804

Catalina Ioancea; foto: ©shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate